Anmeldelse:
Anmeldelse: 1 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Chappie | film.guide.dk

Robotter lever et farligt liv

En nørdet historie om robotter i kamp og småforbryderes kidnapning af en af dem – til eget hjælpeløst forbryderisk formål.

Science fiction
Chappie

USA, 2014

Instruktion: Neill Blomkamp

2 timer


”Chappie” er en robot, men åbenbart også en film, som producenterne ikke rigtigt tror på. Den var klar til premiere for et år siden, men kommer først op nu – og i USA en dag senere end her. Og man forstår betænkelighederne.

Ordet robot betyder egentlig slavearbejde. I filmen her har den sydafrikanske regering bestilt en sending hårdføre jernmænd, der skal assistere ordensmagten i bekæmpelsen af den tiltagende lovløshed i Johannesburg. En fjoget programmør konstruerer en robot, Chappie, der på en eller anden måde får menneskelig bevidsthed – først som et femårsbarn, siden som bersærk med kyklopiske kræfter. Den bliver opsnappet af en flok småforbrydere for at afhjælpe en gigantisk gæld til en vild gorilla af en storgangster.

Chappies ophavsmand har en fjende, der ikke tror på computere med bevidsthed og konstruerer en helvedesmaskine, som han kontrollerer, og så er helvede løs.

Lyder det sært? Det er det også, og handlingen er rent nonsens, men kan sikkert fange halvstore drenge, der dagligt fængsles foran computerspil. ”Chappie” er en nørdet film for nørder, men fodrer dem af med en noget næringsfattig kost.

I 2013 drejede instruktøren den ikke uefne ”Elysium”, men her går det galt.

Udmærkede skuespillere ter sig som dilettanter – selv den ene af filmens to kvinder, Sigourney Weaver, science fiction-dronningen over dem alle efter de tre ”Alien”-film og ”Galaxy Quest” (1999). Små- forbryderne, der adopterer Chappie, optræder under egne navne, Yo-Landi Visser og Ninja, og er akkurat så klovnede, som navnene lyder. Kun scenografien er nogenlunde acceptabel, men også den er staffage.

Anmeldelse af Elysium

14-08-2013: Voldsom science fiction-historie med prangende scenisk udstyr er også en politisk fabel. Læs artikel

Anmeldelse: Os og dem

21-08-2009: Science fiction-filmen ”District 9” har en næsten dokumentarisk troværdighed. Der er bl.a. tv-interviews med forskere, embedsmænd og journalister, der alle kommenterer bagklogt og med pokerfjæs. Læs artikel

Anmeldelse af Tomorrowland - A World Beyond

21-05-2015: Forvirret historie om spring i tid og rum, handlingen uoverskuelig og historien fuld af vammelt præk, men filmen rummer flotte digitaliserede scener og en fantasifuld scenografi. Læs artikel

Anmeldelse af Hunger Games - Mockingjay, Part 1

18-11-2014: Første del af afslutningen på ”Hunger Games”-serien holder heldigvis det høje niveau. Nu kan afslutningen bare komme an. Læs artikel

Anmeldelse af Abernes planet – revolutionen

16-07-2014: Sciencefiction: Den ottende film i serien om ”Abernes planet” er spændende og flot. Krigerisk prædiker den ikkevold, tolerance og dialog. Men det kan man overse, for det er historiens drama og grandiose iscenesættelse, der sikrer en sandsynlig succes. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...