Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Gunman | film.guide.dk

Lejemorder på flugt – igen

Sean Penn spiller lejesoldat i en historie, hvor gamle venner stræber ham efter livet for at slette deres fælles forbryderiske fortid. Historien udarter i endeløse slagsmål og skyderier.

Thriller
The Gunman

USA, 2015

Instruktion: Pierre Morel

1 time og 45 minutter


Jim Terrier (Sean Penn) skyder en minister i Congo, fordi han står i vejen for et internationalt selskab, der vil udnytte landets naturrigdomme. Han flygter ud af landet, men er otte år senere omvendt og tilbage som ngo’er.

Men nu er det hans tur: Tre militssoldater forsøger at myrde ham, og han flygter over hals og hoved – til London, Barcelona og Gibraltar, men de mondæne lokaliteter spiller ingen rolle, kun hurtige overbliksbilleder i total.

Rimelige i rollerne

Fjenderne – de gamle venner, der nu lever et dydigt liv i svimlende rigdom i glas- og stålpaladser, vil slette fortiden og have ram på ham, og handlingen udarter til slå på tæven og til øredøvende skyderier.

En af kammeraterne – spillet af Javier Bardem – har hugget hans kæreste og ekspederes hurtigt ud af historien – godt for ham! Bardem bør have klogere ting at tage sig for. Det samme gælder Sean Penn. Men honoraret kan vel friste selv den bedste?

De fungerer dog begge rimeligt – hvad ellers? Bardem har sin fidele utilforladelighed, og Penn opretholder – med sine lidelsesfulde ansigtstræk, furede som en pløjemark, plaget, som figuren er af synsforstyrrelser og besvimelser på grund af en svulst i hjernen – sin heroiske vedholdenhed selv som hårdt såret.

Anden division

Filmen læner sig kraftigt op ad ”Bourne”-trilogien, og al respekt for Penn, men han matcher altså ikke Matt Damon i den slags historier.

Franskmanden Pierre Morel, der stod for den første film i Liam Neesons ”Taken”-trilogi, har ikke noget sikkert greb om sin historie, slet ikke om dens suspence, og ikke nogen markant visuel stil. Han og filmen er anden division. Man ser den og ser den ikke mere.

Anmeldelse af The Counselor

14-11-2013: Ridley Scotts stjernebesatte film om grådighed og narko skæmmes af pseudofilosofi og mangel på engagement. Læs artikel

Anmeldelse af Broken City

08-05-2013: Men det er svært at få i et magtkorrumperet New York. "Broken City" er fyldt med huller, men er ikke uinteressant. Læs artikel

Anmeldelse: Fair Game

02-12-2010: Naomi Watts og Sean Penn i en hæderlig halvautentisk thriller med endnu et kapitel af Irak-krigen. Læs artikel

Anmeldelse af Blackhat

15-01-2015: Jævnt underholdende thriller af superinstruktøren Michael Mann. Den kommer verden rundt, er rimeligt spændende – især til sidst – og ordinært spillet. Læs artikel

Anmeldelse af The Gambler

01-01-2015: Trods en vis visuel energi bliver historien om ludomanen og universitetslæreren Jim bliver aldrig vedkommende, men fortaber sig i snak og hans blaserte selvoptagethed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...