Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Kys mig, for fanden | film.guide.dk

Anmeldelse af Kys mig, for fanden

Den 17-årige Tale er forelsket i teatret. Men skuespilleriet får en rival, da en dreng træder op på scenen til hende.

Drama, Komedie
Kys mig, for fanden

Norge, 2013

Instruktion: Stian Kristiansen

1 time og 30 minutter

Premiere i 10 danske biografer


Kunsten imiterer livet, lyder bonmotet, men det kan også siges omvendt, for livet bliver i den grad også påvirket af kunsten, ekkoer kunsten. Det må den 17-årige Tale sande.

Hun er en ivrig amatørskuespiller, der brændende ønsker sig at blive optaget på skuespillerskolen. Da det ikke lykkes, vender hun tilbage til sin provinsby og sin gruppe af ligesindede teaterelskere i den lokale teatertrup. De har mest gjort sig i ufarlig revy, men da den fordrukne Lars dukker op på egnen, beslutter truppen sig for at få ham til at instruere et stykke af Jon Fosse.

En af Norges mest kendte

Lars er en af Norges mest kendte skuespillere (spillet af Kristoffer Joner – en af Norges mest kendte skuespillere), men han er gået i hi i provinsen for at pleje sin livskrise. Det laver Tale om på.

Hun må også se sig udfordret, for Lars beslutter at få en brovtende fodboldbølle til at spille den romantiske hovedrolle over for Tale, og hun begynder pludselig at få uventede følelser for den dumme dreng. Det er den eneste, men vigtigste, udvikling, der skurrer lidt.

Tale er lidenskabelig, tænksom, intelligent og i øvrigt meget smuk. Fodboldtossen Vegard er grov og uempatisk. Man må acceptere, at forelskelsens natur er uransagelig. Gør man det, charmerer filmen.

Det er en klassisk ungdomsromance på en ukarakteristisk scene. Teater, virkelighed, film, reelle og påståede følelser blandes sammen med sikker hånd af instruktøren Stian Kristiansen, der også stod bag det ferme generationsportræt ”Mig og Yngve”(2008).

”Kys mig, for fanden” vandt prisen for bedste ungdomsfilm på den danske børne- og ungdomsfilm-festival Buster i 2014.

Anmeldelse af Mod naturen

25-03-2015: Nordmanden Ole Giæver har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i en lun film om en mand i krise. Han løber rundt i fjeldet med bar røv og blotlægger bogstaveligt talt et moderne menneskes banale udfordringer. Læs artikel

Anmeldelse af Kraftidioten

03-07-2014: Gangsterkomedie: Underfundig norsk gangsterkrimi med Stellan Skarsgård i hovedrollen og den formidable Bruno Ganz som mafiaboss. Men hvem er mon kraftidioten? Læs artikel

Anmeldelse af Hope Springs

15-11-2012: Meryl Streep og Tommy Lee Jones er forrygende som rustne ægtefæller, der forsøger at pudse kærligheden af. Læs artikel

Anmeldelse: Hjem til jul

18-11-2011: En sød før-julegave fra nordmanden Bent Hamer. Læs artikel

Anmeldelse: Mig og Yngve

20-11-2008: Charmerende norsk ungdomsdrama om overgangen fra barndom til voksenliv. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...