Anmeldelse:
Anmeldelse: 1 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Voices | film.guide.dk

Anmeldelse af The Voices

Skuespillerne har ikke meget at byde på, handlingen heller ikke. Den ender i fjolleri.

Gyser/komedie
The Voices

USA, Tyskland, 2014

Instruktion: Marjane Satrapi

1 time og 44 minutter


Hovedrollen som seriemorder spilles af Ryan Reynolds, der er, hvad englænderne kalder a bore – en træmand med kun tre ansigtsudtryk, hvoraf han nøjes med det ene og stiller et fåret fjæs op. Han har været gift med Scarlett Johansson, det bedste, man kan sige om ham.

I filmen her er han lagerarbejder i pink overtræksdragt. Han er også bindegal og i terapi hos en psykolog (Jacki Weaver), der har C.G. Jungs kontrafej på skrivebordet. Hun formaner ham til at tage de ordinerede piller. Det gør han og keder sig, så gør han det ikke og hører stemmer, som personificeres i hans dvaske hund og arrige kat, der kommanderer ham i hver sin retning. Så han lever med sig selv som hund og kat – tre i én. Ret skizofrent!

Det går de søde piger skidt

I firmaets bogholderi er der en lækker pige (Gemma Arterton), mørk og vampet. Hende brænder han lun på og ender med at dolke og partere hende, komme hende i Tupperware, men sætter hovedet på køl. Der er også en anden pige i bogholderiet, lys og sød (Anna Kendrick – fra George Clooney-filmen ”Up In The Air” (2009) og ”Into The Woods” (2014)). Hende tænder Jerry, som han hedder, også på – skidt for hende: Hun kommer også på køl. Endelig en tredje (Ella Smith), der bare er kvabset, hende går det også skidt, så der bliver trængsel i køleskabet. Faktisk er det – som så ofte i moderne krimier – pigerne, det går ud over i den film, undtagen psykologen, hun er for gammel og usexet til køleskabet og slipper billigere!

Det er en splatterfilm uden ret megen splatter. Til gengæld forsøger den sig med en lommepsykologisk forklaring, som den ikke selv tror på og tilskueren slet ikke: Noget med Jerrys mor, der var splittet mellem lykken i Berlin og en voldelig officer i USA og derved også splittede sønnen. I få øjeblikke anslås der en autentisk stemning som i optakten – på vej ind til et lille superamerikansk provinshul med et skilt i vejkanten: Welcome To Milton – Town Of Industry”.

Uden slutning

Instruktøren er en iransk kvinde, der siges at tale et utal af sprog, men uden at sige noget – at dømme efter filmen. Hun har gjort sig gældende som skaber af graphic novels og vakte opsigt i Cannes i 2007 med den selvbiografisk inspirerede animationsfilm ”Persepolis”. Med ”The Voices” har hun det problem, at den er uden retning.

Med sin improvisation over seriemordermotivet kreerer hun et postmodernistisk, ironisk signalement af et udkantsområdes psykopatologi, men kan ikke afslutte historien, griber til et komedietrick og lader personerne danse ud af historien og tilskueren i stikken.

Anmeldelse af Witch Hunters

07-02-2013: Hans og Grete er spændt gevaldigt op i splatterversionen af deres voksenliv. Læs artikel

Anmeldelse af Dracula Untold

09-10-2014: Den nye Dracula-film minder om en billig udgave af ”Game Of Thrones” tilsat hugtænder. Læs artikel

Anmeldelse af The Possession

22-11-2012: Kun Ole Bornedals stilfulde flair for gysergenren gør den bundbanale ”The Possession” seværdig. Læs artikel

Anmeldelse af The Watch

23-08-2012: Et blodigt mord uden nogen ordinær gerningsmand, men med rumvæsner, der bekæmpes af Ben Stillers private vagtværn. Læs artikel

Anmeldelse: The Cabin in the Woods

09-05-2012: ”The Cabin in the Woods” handler om intet mindre end de gamle guder og verdens undergang. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...