Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Hot Pursuit | film.guide.dk

Anmeldelse af Hot Pursuit

Reese Witherspoon overskygges af Sofía Vergara i mat komedie om to kvinder på flugt fra både gangstere og korrupte politifolk.

Komedie
Hot Pursuit
Amerikansk 2015

Instruktion: Anne Fletcher

1 time og 32 min

Premiere over hele landet


Reese Witherspoon er en fremragende skuespiller. Det beviste hun for nylig i ”Wild”. Men nogen fremragende comedienne er hun ikke. Det beviser hun her. Til gengæld beviser den flotte Sofía Vergara med den flotte barm, at hun kan spille komedie og overskygger faktisk kollegaen.

Reese er Cooper, en lille stræber af en politibetjent og emsig paragrafrytter med faderkompleks. Han var en myte i etaten. En narkogangster sættes fast, men man har kun to vidner, en anden gangster og hans kone, Daniella (Sofía). De to skal Cooper og en kollega mandsopdække på vej til processen mod narkohajen. Men det går galt, missionen eksploderer i skyderier, og Cooper og Daniella flygter over hals og hoved forfulgt af gangstere både i og uden for politiet.

Mangler spænding

Historien udvikler sig til en slags road movie i retning af Ridley Scotts ”Thelma og Louise” (1991), men uden dennes kvaliteter. De to piger på flugt råber og skriger ustandseligt ad hinanden og ad de trakasserier, de kommer ud for, men svejses dog sammen – ikke kun af et par håndjern, men af gemytternes varme fællesskab neden under de indbyrdes konflikters hvæsende skældsord. Det er ret ensformigt uden nogen spænding endsige charme.

Selvfølgelig er der lyspunkter og vittige øjeblikke, som da en fåret bonderøv bliver så forfjamsket over pigernes foregivne lesbianisme, at han skyder en halv finger af sig selv. Men trods flugten i diverse biler kommer historien ikke ud af stedet. Undertegnede er ikke ene om en forbeholden vurdering: Indtil nu har filmen indspillet 20,9 mio. dollars og kostet 35, så der er lang vej hjem.

Anmeldelse af Fading Gigolo

08-05-2014: John Turturro er måske nok en falmet gigolo, men hans humor luner som aldrig før. Læs artikel

Anmeldelse af Mud

21-11-2013: En usædvanlig film i et usædvanligt miljø: Staten Arkansas i USA, hvor et par halvvoksne drenge stifter venskab med en eftersøgt drabsmand. Læs artikel

Anmeldelse af Familien Miller… Langt over grænsen

15-08-2013: Velfungerende replikker og solidt type cast løfter denne amerikanske komedie til mere end en middelmådig skabelon. Læs artikel

Anmeldelse: Kærkomne kvindeklichéer

27-03-2008: ”27 bryllupper” er noget så sjældent som en vellykket, ukompliceret chick-flick. Læs artikel

Anmeldelse: Rush Hour 3

13-09-2007: Middelmådighed på celluloid er vist den mest præcise betegnelse for ”Rush Hour 3”. Ingen af de to første film i serien brillerede ved at være filmperler, men 3'eren slår dem med flere længder i elendighed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...