Anmeldelse:
Anmeldelse: 1 out of 6
Find mere om:
Four Christmasses | film.guide.dk

Four Christmasses

Klam juleklistret komedie, der hverken er sjov eller charmerende.

Four Christmases

USA/Tyskland, 2008

Instruktion: Seth Gordon

1 time 32 min.

Premiere i dag i biografer landet over

Nogle ting lyder sjovt på papir, men er det ikke, når det kommer til stykket.

Andre virker ikke umiddelbart sjove, men fungerer i praksis

Og så er der endelig de ting, der hverken er sjove på ideplan eller udført. ”Four Christmases” hører til i denne sidste kategori.

Brad (Vince Vaughn) og Kate (Reese Witherspoon) er hippe kærester af den slags, der bare ikke kan få nok af hinanden. De går til dans sammen, får massage sammen, udlever små rollespil sammen og alt muligt, som almindeligt satte mennesker ikke har overskud til.

Til gengæld er de meget fast besluttet på aldrig at skulle giftes eller have børn, og til alle højtider bilder de deres familier løgnehistorier på ærmet for at undgå deres samvær.

Men denne jul vil en grum force majeure det anderledes, og turtelduerne tvinges ud i fire juleaftener hos forældrene, der alle er totalt dysfunktionelle på hver sin måde. Det bliver forfærdeligt, men også øjenåbnende, og pludselig er Kate og Brad ikke så sikre på deres prioriteringer i livet.

Umorsom komedie

Ud over at være en fælt fortærsket og for en komedie uforholdsmæssigt umorsom film, så er der graverende narrative problemer i ”Four Christmases”. Der er simpelthen alt for meget, der ikke giver mening.

Indbydende Reese Witherspoon kæmper en brav kamp mod et elendigt manuskript, og havde jeg ikke allerede i forvejen syntes, at Vince Vaughn var jordens mest irriterende menneske, så vil jeg i hvert fald gøre det nu.

Robert Duvall og Jon Voght leverer sjove præstationer som de to fædre, men det er ikke noget, der ændrer synderligt på den jammerlige helhed. I denne her film er fire juleaftener fire for meget.

Anmeldelse af The Big Wedding

13-06-2013: Velsmurte skuespilpræstationer kan ikke redde rusten komik. Læs artikel

Anmeldelse af Identity Thief

04-04-2013: Der er mere sving i dellerne end i den intelligente humor hos Melissa McCarthy. Det er mest manuskriptets skyld. Læs artikel

Anmeldelse: De satans chefer

25-08-2011: Magelig halvkomedie om infame chefer og indebrændte medarbejdere. Læs artikel

Anmeldelse: Det gode hjerte

16-12-2010: En lakonisk humor og en fyndig dialog præger Dagur Káris amerikanske spillefilmdebut. Sådan en instruktør kunne vi godt bruge herhjemme. Læs artikel

Anmeldelse af Hot Pursuit

20-05-2015: Reese Witherspoon overskygges af Sofía Vergara i mat komedie om to kvinder på flugt fra både gangstere og korrupte politifolk. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...