Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Alle for to | film.guide.dk

Hold på prut og penge

Man kan tørre lort af skoene i hans dørmåtte på brystet, for der er åbenbart ingen grænse for, hvad Mick Øgendahl vil lægge krop til i denne lavkomiske Olsen-banden-pastiche.

Komedie
Alle for to
Danmark, 2013
Instruktion: Rasmus Heide
1 time 28 minutter
Premiere landet over

Tag en slurk af pølselagen direkte fra glasset, klem bollerne mellem tremmerne i en sikkerhedsdør, og få flænset tomaten af et flæskefjæs, der slår en proper næve.

Det er Mick Øgendahls formular på fysisk humor i den anden omgang rundtossede fjollerier, produceret og instrueret af de driftige publikumspleasere Ronnie Fridthjof og Rasmus Heide og manusforfatteren Øgendahl.

Først trak de knap 400.000 mennesker i biografen til ”Alle for én”, og er man mere købmand end kunstner, er en toer vel naturgiven. Men nøj, hvor er den blevet ringe.

Anders Thomas Jensen er ellers blevet indkaldt for at skabe mere tyngde i manuskriptet, men filmen er kun blevet tung i røven. Derimod er den ualmindeligt tynd i toppen – der er ikke engang åndfuldheder nok til at sprede sig som fesent hentehår over den hjerneløse pruttekomedie.

At stjæle stjålne penge

Brødrene Ralf (Øgendahl) og Timo (Rasmus Bjerg) har planlagt et kup, men de skal bruge hjælp fra en modstræbende Nikolai (Jonatan Spang). Han har fået job i en børnehave, og det kommer der et par lorteble-jokes ud af. Det er lige knap så sjovt, som når nogen slår en prut i en elevator.

Penge bliver dog stjålet og investeres i et sikkert projekt, som de får anbefalet af bankdirektør Lynge (Kim Bodnia). Snart er pengene dog forsvundet ned i Lynges egen lomme, og de tre må finde på en spidsfindig plan for at få deres stjålne penge tilbage.

De får hjælp af brødrenes far (Kurt Ravn), der ellers har travlt med sin karriere som realitystjerne i et nyt tv-koncept, ”De fulde fædre”.

Erik Ballings Olsen-banden-film er en tydelig inspiration, men mens man i dag ser på Egon, Kjeld og Benny med nostalgisk overbærenhed, kan Nikolai, Timo og Ralf ikke forvente dét formildende blik. Her må være et nutidigt bid og en opdateret humor, der vil mere end at hive mundvigene op over en halvgrim mand i speedos.

I strid med sig selv?

Det tydelige product placement fra Cult Cola (der så her får endnu et udstillingsvindue) strider mærkværdigt mod klynketemaet »proletaren mod grådig bankmand«, hvor sørgeligt aktuelt det end er.

For hvem skal komme og stjæle pengene tilbage fra publikum, når de, Fridthjof et al., selv har sat deres penge i banken?

Anmeldelse: Alle for én

09-02-2011: En håndfuld af landets førende yngre komikere spilder tiden og talenterne i en uinspireret forbryderkomedie. De ser heller ikke ud, som om de selv morer sig. Læs artikel

Anmeldelse af All Inclusive

24-12-2014: Komedie: Hella Joofs syvende spillefilm er skuespillerindernes film. Læs artikel

Anmeldelse af Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage

06-02-2014: Der er kommet nye kræfter til, nogle af dem gode. Men Far til fire-konceptet burde have overskredet sidste salgsdato for længst. Læs artikel

Anmeldelse af Player

19-06-2013: Rasmus Bjerg er for tyk, mens Casper Christensen bare er en klovn i denne uoriginale film. Læs artikel

Anmeldelse af Det grå guld

27-03-2013: Genreentusiasten Shaky González kan ikke bære ældrebyrden på sine instruktørskuldre. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...