Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Det er aldrig for sent | film.guide.dk

Det er bestemt for sent

Det kan godt være, at det aldrig er for sent at finde kærligheden, men Rob Reiner lader til at have udspillet sin tid som ferm instruktør.

Romantisk komedie
Det er aldrig for sent

USA, 2014

Instruktion: Rob Reiner

1 time og 34 minutter

Premiere i 49 biografer landet over


Der er ikke meget, der ikke klinger falsk i amerikanske Rob Reiners – der ellers har begået en af alle tiders mest fuldkomne romantisk komedier, ”Da Harry mødte Sally” – seneste udspil, ”Det er aldrig for sent”. Filmen har Michael Douglas og Diane Keaton i de dominerende roller, men selv ikke de to veteraner kan redde fadæsen fra at være et hvinende sødladent angreb på god smag.

Douglas spiller overklasseejendomsmægleren Oren Little, der holder fast i de gamle dyder og ser sig selv som værende bedre end alle andre. Det kommer bl.a. til udtryk i upassende, racistiske bemærkninger og uvilje over for naboerne i det lejlighedskompleks, hvor han slår sine folder, indtil hans palæ bliver solgt. Dernæst er planen nemlig, at han drager mod nord, hvor han vil tilbringe sit otium med at mindes sin afdøde kone.

Men Orens planer forpurres gevaldigt, da hans søn Luke giver ham den beske nyhed, at han er på vej i fængsel. Oren er – lader det til – den mest oplagte til at tage sig af Lukes 10-årige datter, Sarah. Det virker for publikum som den ringeste løsning overhovedet, for Oren er et dumt svin, der ikke har en dyt til overs for sin afvænnede narkomansøn.

I samme bygning som Oren bor den midaldrende Leah (Keaton), der synger inderlige sange på den lokale kro og ikke er kommet sig over tabet af sin mand. Det er alt sammen vældig patetisk. Leah kan selvfølgelig ikke udstå Oren, man da han pludselig står hjælpeløs med den bedårende Sarah i sin varetægt,

træder Leah til som en beskyttende bedstemor.

Det skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvordan resten af filmen udspiller sig, for klichéerne står i kø, og det er decideret kvalmende at se forelskelsen spire mellem Oren og Leah, der taler tuttenuttet babysprog. Hvorfor seniorromancer altid skal skildres så banalt og sukkersødt er en gåde og en fornærmelse.

Anmeldelse af The Big Wedding

13-06-2013: Velsmurte skuespilpræstationer kan ikke redde rusten komik. Læs artikel

Anmeldelse af Enough Said

26-06-2014: Ualmindeligt velskrevet romantisk komedie har James Gandolfini i en af hans allersidste roller. Det er dog Julia Louis-Dreyfus, der for alvor gør indtryk. Læs artikel

Anmeldelse: What's your number?

27-10-2011: Kærligheden kan redde os fra liderligheden, hvis man skal tro usexet romcom. Læs artikel

Anmeldelse: Bollevenner

22-09-2011: ”Bollevenner” gør op med de normale tilstande i Hollywood. Læs artikel

Anmeldelse: Woody Allen-film uden originalitet

16-05-2010: Cannes mestre: "You Will Meet a Tall Dark Stranger" - Woody Allen Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...