Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Dum og dummere 2 | film.guide.dk

Dén vits var ikke ventetiden værd

De overskruede Farrelly-brødre er tilbage med en bleg opfølger til deres succesdebut.

Komedie
Dum og dummere 2

USA, 2014

Instruktion: Peter og Bobby Farrelly

1 time og 49 minutter

Premiere i 82 danske biografer


Gennem 20 år har den trofaste Harry (Jeff Daniels) besøgt sin bedste ven Lloyd (Jim Carrey) på det psykiatriske hospital, hvor han er indlagt. Han skifter hans bleer, tømmer hans kateder og snakker med den umælende Lloyd, der ligner en hulemand i pyjamas og ikke giver den mindste smule igen.

Men en dag fortæller Harry, at det er slut. Han er syg og har ikke mulighed for at komme mere. »Snydt!« er Lloyds reaktion, for det viser sig, at hele hans sindslidelse og hospitalisering bare har været en 20 år lang practical joke. Det er Harry oprigtigt imponeret over, og de to bliver hurtigt enige om, at det også havde været sjovt, hvis Lloyd havde trukket den i 10 år, men ikke lige så sjovt som 20.

Det er netop 20 år siden, at den verdensomspændende succes ”Dum og dummere” havde premiere, og det er oplagt at se toeren som en gimmick a la den, Lloyd laver med Harry. Men lad det være sagt med det samme: I filmens tilfælde er vitsen bestemt ikke ventetiden værd. For hvor den originale ”Dum og dummere” ramte en vulgær streng i tidsånden, er tiden for længst løbet fra løjerne, der i den nye film forekommer krampagtigt anstrengte.

Enkelte steder i historien, der omhandler Harry og Lloyds tvivlsomme jagt på Harrys biologiske datter, som måske vil kunne donere ham den nyre, han skal bruge for at overleve, refereres der til det gamle ”Dum og Dummere”-univers, og dér vil de fleste trække nostalgisk på smilebåndet.

Men ellers er ”Dum og dummere 2” en blodfattig og småklam omgang vulgariteter, der på ingen måde har potentiale til at blive en komisk klassiker.

Læs JP's anmeldelser af ugens øvrige biografpremierer:

Susanne Biers bundskraber

En film skabt af skuespillerne

På kanten af en anden tilværelse

Anmeldelse: Poppers pingviner

28-07-2011: Man bliver træt af Jim Carrey, nærmest inden ”Poppers pingviner” er kommet i gang. Læs artikel

Anmeldelse af This Is the End

17-10-2013: Komedie/katastrofefilm: Kendte komikere gør katastrofen hulkende morsom. Læs artikel

Anmeldelse af Ted

06-09-2012: En seksårig dreng ønsker, at hans bamse kan tale. Pludselig kan den, og de to indgår et i længden problematisk venskab. Læs artikel

Anmeldelse: Hvis jeg var dig

15-09-2011: Den fjollede bytte-krop-genre har fået endnu en mutant. Læs artikel

Anmeldelse: Paul

09-06-2011: To ungersvende, der er ufo og tegneserienørder, får et chok, da de møder et skælmsk og delvis frivolt rumvæsen a la Spielbergs E.T. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...