Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Enough Said | film.guide.dk

Anmeldelse af Enough Said

Ualmindeligt velskrevet romantisk komedie har James Gandolfini i en af hans allersidste roller. Det er dog Julia Louis-Dreyfus, der for alvor gør indtryk.

Drama
Enough Said

USA, 2013

Instruktion: Nicole Holofcener

1 time og 33 minutter

Premiere 26. juni i 31 danske biografer


Det er en udsøgt fornøjelse at blive inviteret indenfor i Nicole Holofceners kærlighedsfortælling om kvinden Eva, der forelsker sig Albert, og samtidig bliver ven med Alberts ekskone.

Det er ikke et typisk trekantsdrama, selvom den romantiske komedie ikke adskiller sig i sin form fra det, man har set ofte før.

Først og fremmest har Holofcener skrevet et både charmerende og intelligent manuskript og castet tre unikke skuespillere til at udfylde rollerne som de midaldrende mennesker, der står i kø for at komme på deres anden store tur i kærlighedskarrusellen. Vi er ellers gennem årene blevet vænnet til, at den storslåede romance på film er tynget af en alderschauvinisme, som dikterer, at kærligheden kun for alvor kan udspille sig mellem ungdomsspændte kroppe.

Kvinde møder mand ...

Her er det 53-årige Julia Louis-Dreyfus (kendt fra tv-serien ”Seinfeld”), der spiller hovedrollen som massøren Eva, der til en fest møder to mennesker, der skal komme til at ændre hendes livskurs.

Eva er fraskilt og synes ikke, der er nogen attraktive mænd til festen. Med den ærlige udmelding introduceres hun til Albert (James Gandolfini), en godt velpolstret singlemand, der giver igen ved at erklære, at der heller ikke er nogen attraktive kvinder til stede. Snart dater Eva og Albert. Den kvikke humor og lune atmosfære svøbes som en blød sommerdyne om filmen.

Til selv samme fest stifter Eva desuden bekendtskab med digteren Marianne (Catherine Keener), og der opstår efterfølgende et venskab mellem de to kvinder. Marianne brokker sig over sin eksmand til en forstående Eva, der først alt for sent opdager, at det er Albert, der er tale om. Skal Eva melde ren kulør, eller skal hun blive ved med at pumpe Marianne for historier om manden, hun er ved at forelske sig i?

Charmerende Gandolfini

James Gandolfini døde for et år siden af et hjerteanfald, og dette er en af hans allersidste roller. Han, der cementerede sit ry som tungt skuespillertalent i tv-serien ”The Sopranos”, har her aflagt sig den karakteristiske bryskhed, som hans mafiarolle farvede ham med. I stedet er han her genert charmerende over for den sødeste, mest livfulde Julia Louis-Dreyfus, der fremtryller Eva som et imponerende ægte menneske. Hende får man simpelthen lyst til at putte i lommen og tage med hjem i en æske foret med vat. Der er både gnist og rap kemi mellem de to karakterer, hvis forsigtige forelskelse smitter helt ned til bagerste række.

Anmeldelse af St. Vincent

30-04-2015: Et fantastisk cast gør denne ultratraditionelle film overraskende rørende og morsom. Læs artikel

Anmeldelse af A Late Quartet, Yaron Zilberman

18-12-2013: Drama: Afdæmpet og velspillet historie om en strygekvartet, hvis medlemmer har spillet sammen i næsten 25 år, men nu trues af opløsning på grund af konflikter mellem de fire musikere indbyrdes. Læs artikel

Anmeldelse af Prince Avalanche

13-12-2013: Genindspilning af islandsk film får særligt liv af Paul Rudds, der spiller op mod machoidealer, der er atypiske for ham. Læs artikel

Anmeldelse af Silver Linings Playbook

25-04-2013: Dramakomedie: Bradley Cooper er skørt dejlig, når han lader ben- og mundtøjet løbe i David O. Russels dynamiske billede på en gruppe menneskers sjælelige rastløshed. Læs artikel

Anmeldelse af Bernie

06-09-2012: Usædvanligt veloplagt og formeksperimenterende tragikomik fra Richard Linklater. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...