Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Far til fire – Onkel Sofus.. | film.guide.dk

Far til fire igen, igen, igen

Der er kommet nye kræfter til, nogle af dem gode. Men Far til fire-konceptet burde have overskredet sidste salgsdato for længst.

Familiefilm
Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage

Danmark, 2013

Instruktion: Giacomo Campeotto

1 time og 25 minutter

Premiere landet over


De sidste mange års unødvendige genoplivning af Far til fire-filmserien blev endelig opgivet i 2012. Troede vi. Men som et mareridt, man bare ikke kan vågne fra, har ASA Film Production nu valgt at træde vande i den samme plumre indsø endnu en gang.

Dog er skuespillere og instruktør skiftet ud med nye kræfter. Og hvilken overraskelse, at der rent faktisk er kommet en nogenlunde udholdelig film ud af det. Det skyldes i allerhøjeste grad, at man har trukket gode kræfter som Bodil Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og ikke mindst Kurt Ravn til.

Alligevel er det naturligvis stadig en håbløst anakronistisk og klichefyldt film, der ikke gør noget godt for nogen. Det nye er, at den heller ikke gør ondt.

Det yndige liv på landet

Kurt Ravn gør det godt både i rollen som den forfjamskede Onkel Anders og som dennes tvillingebror, Sofus, der vender hjem fra Australien – for at deltage i en malkekonkurrence på et dyreskue! Den evige tilbagevenden til 1950’ernes Morten Korch’ske landglorificering, hvor mænd hev i kopatter, og kvinder dækkede deres dydigt til med en fersk, pastelfarvet cardigan, har længe været et mere end trættende element i de nye Far til fire-film. Det er det stadig.

Den eneste grund til, at man kan bære det denne gang, er, at der har sneget sig noget gøgl ind i fortællingen, der også er knap så selvhøjtideligt som vanligt.

Bevidste overdrivelser

Javist er det håbløst, da Peter kommer ridende på en hvid hest i modlys, da Søs ser ham for første gang, og det er helt bizart, at samme Peter lige går en tur med en guitar på ryggen, og at han i øvrigt synger en slags serenade for Søs med hele familien som kor. Men det overdrevne virker mere bevidst end hidtil. Så kan det godt være, at man stadig befinder sig i den drøm, hvor man løber og løber og ikke kommer nogen vegne. Men denne gang er det et mere morsomt mareridt.

Anmeldelse af Mænd og høns

04-02-2015: En humoristisk-satirisk historie om fem halvbrødre, skævgroede eksistenser. Vittig, absurd og velspillet. Læs artikel

Anmeldelse af All Inclusive

24-12-2014: Komedie: Hella Joofs syvende spillefilm er skuespillerindernes film. Læs artikel

Anmeldelse: Storm

01-10-2009: Familiefilm om drengen Freddie, der gerne vil have en hund, har især gode præstationer af de voksne skuespillere. Læs artikel

Anmeldelse af Mennesker bliver spist

25-02-2015: Erik Clausens karakter bliver kuk-kuk af demens, men kærligheden består. Det er ret rørende. Men man må sluge, at hans filmsprog er irret til. Læs artikel

Anmeldelse af Krummerne – Alt på spil

02-10-2014: Den nye ”Krummerne”-film er en veloplagt familiefilm, der dog tynges en smule af sin stramme ramme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...