Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Samba | film.guide.dk

Samba

Instruktørerne bag ”De urørlige” farer vild i både komik og drama. Omar Sy og Charlotte Gainsbourg fungerer kun som et lille plaster på såret.

Komedie, drama
Samba

Frankrig, 2014

Instruktion: Eric Toledano og Olivier Nakache

1 time og 58 minutter

Premiere d. 16. april i 57 danske biografer


Livet er ikke nogen dans på roser for Samba (Omar Sy). Han er immigrant fra Senegal, har boet i Frankrig i 10 år, men alligevel har han problemer med at få arbejdstilladelse, og han trues med en udvisning.

Alice (Charlotte Gainsbourg) møder Samba, da hun begynder et frivilligt arbejde som socialarbejder. På sin første dag får hun at vide, at hun skal holde afstand til de immigranter, hun møder, men der er ikke gået 10 minutter inde i det første møde med Samba, før hun har givet sit telefonnummer ud.

Irriterende elementer

Hun er åbenbart både dum og neurotisk, selvom hun tidligere har haft et topjob. Det er en af mange mildt irriterende og utroværdige elementer i filmen om to fortabte mennesker, der finder hinanden.

Instruktørerne Toledano og Nakache stod bag den sensationelt succesfulde ”De urørlige”, der også havde Omar Sy i hovedrollen. Her viste de, at de kunne manøvrere både i det komiske og alvorlige. Denne gang farer de vild i begge dele.

Selvom der er nogle underholdende optrin, ikke mindst når Tahir Rahim er involveret, flakser den næsten to timer lange film for det meste bare forvirret rundt.

Der er ingen tvivl om, at illegal immigration er et påtrængende emne, ikke mindst i Frankrig. Og der er heller ingen tvivl om, at man får en bredere gruppe i tale, hvis man pakker emnet ind i både komiske og romantiske gevandter. Men det er ikke gjort med nok snilde, præcision eller retningsfornemmelse.

Gentagelserne er for mange, udviklingen for usammenhængende, kærligheden for postuleret. Det er en skam, for det burde være en fornøjelse at blive budt op til dans af Omar Sy og Charlotte Gainsbourg.

Anmeldelse af De urørlige

22-11-2012: Ulige verdener mødes i fransk filmhit. Det er tæt på sukkerchok, men reddes af kvik dialog. Læs artikel

Anmeldelse af Reality

13-06-2013: Vores tørst efter berømmelsens hurtige fix skildres med humor og finesse i italiensk komedie. Læs artikel

Anmeldelse af Lykkelige omstændigheder

05-07-2012: Maven vokser, og det samme gør rædslerne i denne morsomme og afvæbnende forældreskabsfilm. Læs artikel

Anmeldelse af Kilimanjaros sne

15-06-2012: Den røde tråd er politisk i fransk bagatel. Læs artikel

Anmeldelse: Terraferma

10-05-2012: Sammenstødet er italienske Emanuele Crialeses hovedfokus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...