Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Chinese Puzzle | film.guide.dk

Livsfilosofiske bagateller

Tredje film i serien om en gruppe mennesker, hvis liv flettes sammen af børn, kærlighed, sex og venskab, er lun, men ikke skarp eller humoristisk nok til at holde længden ud.

Dramakomedie
Chinese Puzzle

Frankrig, 2013

Instruktion: Cédric Klapisch

1 time og 57 minutter

Premiere torsdag i Grand Teatret, København, Café Biografen, Odense, og Øst for Paradis, Aarhus


Livsvisdommen trykker ikke ligefrem fortsættelsen af Cédric Klapischs to film ”Det spanske hotel” (2002) og ”Forelsket, forvirret” (2005).

Det er de samme karakterer, der går igen nu, mere end 10 år efter at vi så dem første gang. Dengang var de i deres brusende 20’ere og mødte hinanden som udenlandske studerende i Spanien, i fortsættelsen skal de finde sig til rette i et arbejdsliv, og de er blevet ansvarlige voksne med børn og karriere. Indtil frihedstrangen og hverdagsleden er blevet for stærk, og et nyt kapitel må begynde.

Scenerne hober sig op

I centrum er Xavier (Romain Duris). Han er endelig blevet romanforfatter, som han altid har drømt om, men hans kone er gået og har taget børnene med til USA. Derfor sidder han nu i New York og skriver en roman om en forfatter i New York.

Metaniveauet kunne dramaturgisk set føre til interessante tidslige skihop, men i stedet tumles der uoriginalt lige ud ad landevejen, blot med en fyldig voice over til at guide os gennem de utallige scener, der hober sig tungt op oven på hinanden. Mange er der af nostalgiske grunde – de refererer til de to tidligere film. Det gør denne ufokuseret og indforstået.

Velmenende beskrivelser

Det er passende, at handlingen udspiller sig i New York, for filmen kommer i glimt til at minde om en mandligt styret ”Sex And The City”, blot uden det ironiske bid, den køns- og kærlighedsklare humor og den lalleglade liderlighed, der var tv-seriens befriende essens.

Tilbage står velmenende, lune bagatelbeskrivelser af et liv i en ny fase og den der kærlighed og sex, som vi lader vores liv styre af. Det kan holde til en underholdende klumme i et livsstilsmagasin, men ikke til en hel spillefilm på knap to timer.

Anmeldelse af Cykeltur med Molière

03-10-2013: Fascinerende historie om to gamle skuespillervenners møde i et forsøg på at lave en opsætning af Molières drama ”Misantropen”. Læs artikel

Anmeldelse af Hvad gør vi nu

11-06-2012: Mænd vil slås, kvinder vil skabe fred – i libanesisk drømmespil. Læs artikel

Anmeldelse: Paris

08-10-2009: ”Min kone fra Paris” (Lisbeth Movin, 1961). ”Pigen fra Paris” (Christian Carion, 2000). ”Tre piger fra Paris” (Gabriel Axel, 1963). ”To dage i Paris” (Julie Delby, 2007). ”One Night In Paris” (øh, den med Paris Hilton). ”Paris Je t’aime” (Mosaik af internationale instruktører, 2007). ”Forelsket i Paris” (Stanley Donen, 1957) . ”En amerikaner i Paris” (Vincente Minelli, 1952). ”The Last Time I Saw Paris” (Richard Brooks, 1954). Læs artikel

Anmeldelse af Familien Bélier

14-05-2015: En fin lille film om en familie, hvor far, mor og lillebror er døvstumme, mens storesøster på 16 fungerer normalt og stilles i det svære valg mellem familien og en sangerkarriere. Læs artikel

Anmeldelse af Kys mig, for fanden

07-05-2015: Den 17-årige Tale er forelsket i teatret. Men skuespilleriet får en rival, da en dreng træder op på scenen til hende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...