Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Klassefesten 2 – Begravelsen | film.guide.dk

Venskab, lig og strip

De tre skuespillere holder humøret højt, selv om historien hviler på nogle vattede skuldre.

Komedie
Klassefesten 2 – Begravelsen

Danmark, 2013

Instruktion: Mikkel Serup

1 time og 35 minutter

Premiere landet over


Hvor stor er Torben Tissemands tissemand egentlig? Og hvorfor kan Andreas bare ikke få lov til at se strip? Det er ikke ligefrem de helt store eksistentielle spørgsmål, der tynger ”Klassefesten 2 – Begravelsen”. I øvrigt en gumpetung titel, som man har måttet lave for at indikere fortsættelsen af noget, der ikke først var tænkt som en serie.

De tre venner Thomas (Troels Lyby), Andreas (Anders W. Berthelsen) og Niels (Nikolaj Kopernikus) er tilbage, og gud ske tak og lov for, at netop disse tre skuespillere inkarnerer de tre mænd med ondt i fremtidsplanerne.

De er så elskeligt irriterende, at man tilgiver dem de lettere usammenhængende tosserier, som de har involveret sig i. Især Berthelsen har et komisk overskud, der smitter.

Midaldrende krisemænd

Thomas skal giftes, og de to andre skal derfor holde en polterabend for ham. Bowling og strip og dåseøl, lyder opskriften, men det varer ikke længe, inden planerne forpurres af et pludseligt dødsfald, og så må festen afbrydes, så vennerne kan tage til begravelse.

Andreas kan ikke finde kærligheden og er blevet bitter, Niels’ kone har haft et engangsknald med en anden mand, og Niels er derfor helt nede i kulkælderen.

Det er Thomas også, for anmelderne har mildest talt ikke været begejstret for det sidste nye album, han har indspillet.

Det er altså tre midaldrende krisemænd, der tager på roadtrip til en begravelse. Det er ikke kun nedslående at opleve den moderne velfærdsmand anno 2014, selv om det heller ikke ligefrem er opløftende. For de tre venner og ikke mindst betydningen af deres venskab er trods alt formet af en følsom loyalitet.

Ufarlig komedie

Og jeg må indrømme, at jeg grinede, til tårerne trillede. Jovist, er der noget uendeligt gammeldags over formularen, og originalt er det heller ikke. Det er en hyggedansk udgave af ”Tømmermænd i Vegas”-serien. Det er ufarlig folkekomedie, der slet ikke er så fræk, som man nok har tænkt, at den skulle være. Det er lidt som at høre tre smådrenge i børnehaven råbe prut til en pædagog. Sødt, men ikke videre provokerende. Her er de en postgang for sent ude, for stjernerne i skolegården, Casper Christensen og Frank Hvam, har for længst givet dem en olfert og piftet deres cykler med deres grænsesøgende og -overskridende Klovnerier. Alligevel er de mange tosserier i ”Klassefesten 2 – Begravelsen” kilde til megen morskab.

Nærdødsoplevelser, zebraskind og usømmelig omgang med lig er blot få af mange ingredienser i cocktailen. Det kan man så tage som en advarsel eller en opmuntring alt efter temperament.

Anmeldelse: Klassefesten

13-10-2011: Midtvejskriserne florerer i "Klassefesten", der lever højt på inspireret skuespil. Læs artikel

Anmeldelse: Over gaden under vandet

23-10-2009: Charlotte Sieling spillefilmsdebuterer med en bittersød, velspillet tragikomedie, der ikke nødvendigvis kun handler om den kreative klasses luksusproblemer. Læs artikel

Nyhed: Anmeldere: "SuperClásico" er ikke sjov

17-03-2011: Anmelderne er lunkne, når det gælder Ole Christian Madsens nye komedie, "SuperClásico". Læs artikel

Anmeldelse: SuperClásico

17-03-2011: Krisemænd og komik går på stylter gennem den skuffende ”SuperClásico”. Læs artikel

Anmeldelse: Julefrokosten

06-11-2009: Grovfarcen ”Julefrokosten” tør ikke være så gennemført plat og kynisk, som den har anslag og stedvis talent til, og opløses i sentimentalitet. Men den har bestemt sine øjeblikke. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...