Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Quiet Ones | film.guide.dk

Anmeldelse af The Quiet Ones

Kan man bruge videnskaben til at forklare, hvorfor en ung pige føler sig besat af et spøgelse? Uhyggen spredes intelligent i stilfuld gyser.

Horror
The Quiet Ones

USA, UK, 2014

Instruktion: John Pogue

1 time og 38 minutter

Premiere 30. oktober i 5 danske biografer


Det uforklarlige er det, der skaber størst frygt. Men der må findes en forklaring på, at den unge pige Jane Harper tror, hun er besat af et spøgelse ved navn Evy. Det mener i hvert fald professor Joseph Coupland (Jared Harris fra blandt andet ”Mad Men”), der får et par af sine studerende til at hjælpe sig med et eksperiment, som skal bevise, at der er en naturlig grund til, at Jane opfører sig, som hun gør.

Den unge, introverte Brian bliver sat til at filme forløbet, og imens udvikler han et nært forhold til den jagede pige. Det huer ikke professoren og Brian må snart spørge sig selv, hvilke motiver Coupland egentlig har for at udføre eksperimentet på Jane. 

Filmen foregår i 1974, og både eksteriør og interiør-scenerne (som der er flest af) er stilfuldt sat i scene. Samtidig er der et filmisk metalag i måden, hvorpå Brians optagelser, der er tintet i 70’er-farver, klippes sammen med og ind i filmen.  Ved at følge Brians kameraføring, smelter vores blik sammen med hans, og det er en glimrende måde at blive draget helt ind i hjertet af historien på.

Fotografen Mátyás Erdély (”Johana”, ”Delta”) er en eminent æstetiker og han giver ”The Quiet Ones” det lag af mørk og indtagende mystik, som løfter den over den gennemsnitlige horrofilm.

Desuden leges der med musik og lyd, sådan som det er så karakteristisk for genren, men det er gerne fraværet af lyden, der får alvor gør uhyggen påtrængende. Der er ikke ligefrem tale om et gysende nybrud, men om en klassisk velfungerende, uhyggerislende gyser.

Anmeldelse af Annabelle

16-10-2014: At dukker er ekstremt uhyggelige, beviser ”The Conjuring”-holdet igen med en ganske effektiv, dæmonisk gyser. Læs artikel

Anmeldelse af Insidious 2

28-11-2013: ”Insidious 2” er mere uhyggelig end sin forgænger og fungerer, modsat mange andre film i genren, ganske hæderligt. Læs artikel

Anmeldelse: The Woman in Black

08-02-2012: Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe bringer ikke meget magi til lærredet i gotisk gyser. Læs artikel

Anmeldelse: Scream 4

13-04-2011: Genrepastichen fortsætter og er mere sjov end uhyggelig. Læs artikel

Anmeldelse: Red Riding Hood

31-03-2011: En ny Rødhætte-filmatisering ligner skoleteater. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...