Find mere om:
Saw IV | film.guide.dk

Saw IV

Gyserfilmen ”Saw IV” er et orgie af smagløs og unødvendigt brutal vold. Nul stjerner.

SAW IV

USA, 2007

Instruktion: Darren Lynn Bousman

95 minutter

Premiere i dag i Palads og CinemaxX i København samt biografer landet over


Hvordan skal man anmelde en film som ”Saw IV”? Sagen er jo, at den nok skal finde sit publikum, uanset hvad en kvalificeret smagsdommer som jeg måtte mene om den sag. Og uanset at dette publikum sandsynligvis hverken læser Morgenavisen Jyllands-Posten eller andre forkromede dagblade, men snarere finder sin filmviden på internettets myriader af filmsider.

Men lad os for eksperimentets skyld forudsætte, at De, kære læser, skulle overveje at gå ind og se ”Saw IV”. Da skal jeg pligtskyldigst fortælle, hvad mine timer i biografmørket bar med sig.

Som det antydes i titlen, er ”Saw IV” den fjerde (og forhåbentlig sidste!) film om seriemorderen Jigsaw. Den begynder med Jigsaw, der til politifolkenes store tilfredshed ligger død hos retsmedicineren. Men da de obducerer ham - for åbent kamera! - finder de tegn på, at Jigsaw ikke er færdig med at myrde.

Instruktør Darren Bousman er imidlertid komplet ligeglad med historien, som blot er et tyndt påskud for det smagløse og selvfejrende torturorgie, man som tilskuer skal igennem - afhuggede lemmer, rådne kroppe i rottebefængt fordærv, sammensyede munde og udstukne øjne er blot nogle af resultaterne af de bestialske torturremedier, som Jigsaw har iværksat for at ramme den såkaldte hovedperson, politibetjenten Rigg - en ren papfigur, skåret efter den billigste discountkliché.

Skal man sige noget positivt om filmen, er dens univers gennemført i stil med en lowbudget-version af David Finchers ”Se7en”. Men ellers er ”Saw IV” en fattig film, der betjener sig af billige tricks som hurtig krydsklipning, flashbacks og lydeffekter frem for at anstrenge sig for at skabe sand suspense.

Jeg ved ikke, hvad der er mest uhyggeligt: At nogen har udtænkt denne hæmningsløse vold, eller at de danske biografer sætter filmen op. Underholdende er den i hvert fald ikke, og for mig personligt er ”Saw IV” den ubetinget ækleste og mest ubehagelige film, jeg nogensinde har set.

Anmeldelse af The Guest

07-05-2015: Skamløst snylteri på berømt film. Hverken handling, instruktion eller skuespillere hæver sig over det kedsommelige. Læs artikel

Anmeldelse af You’re Next

28-11-2013: En hel familie, samlet til forældrenes bryllupsdag, går under i vold og blod og et grusomt plot. Læs artikel

Anmeldelse af The Voices

30-04-2015: Skuespillerne har ikke meget at byde på, handlingen heller ikke. Den ender i fjolleri. Læs artikel

Anmeldelse af The Devil’s Hand

21-03-2015: Horrorfilm er lige så klassisk som f.eks. westerns og har genereret både kultfilm og kunstnerisk betydelige værker. Denne hører ikke til dem. Læs artikel

Anmeldelse af The Quiet Ones

31-10-2014: Kan man bruge videnskaben til at forklare, hvorfor en ung pige føler sig besat af et spøgelse? Uhyggen spredes intelligent i stilfuld gyser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...