Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Red Riding Hood | film.guide.dk

Red Riding Hood

En ny Rødhætte-filmatisering ligner skoleteater.

Red Riding Hood

USA, 2011

Instruktion: Catherine Hardwicke

1 time 40 min.

Premiere i dag i biografer landet over

Amanda Seyfried, der ellers er mest kendt for sine ferske roller i ”Mama Mia” og ”Letters to Juliet”, kan også være farligt fortryllende. Det er hun i rollen som Valerie med den røde hætte, og det redder filmen fra at blive årets mest pinlige premiere.

Cathrine Hardwicke, instruktør af den første Twillight-film, forfølger et genkendeligt tema netop herfra. En kvinde står mellem to mænd. Den ene er råsexet (postuleres det), den anden er det fornuftige valg, for han har et godt job som smed i landsbyen. Skal ungmøen vælge med under- eller over-jeg'et?

Hendes valg besværliggøres af, at der er en varulv på spil i landsbyen, og da den dræber Valeries søster, tilkaldes den væmmelige varulvejæger Father Solomon (Gary Oldman), som sætter hele byen på den anden ende. Han påstår nemlig, at bæstet, der slår ihjel, tager menneskeform om dagen og bor i landsbyen. Desuden synes den at have en særlig forkærlighed for Valerie.

Uden farlighed

Filmen er en blanding mellem en fantasy- og horror-film.

Men med de mekaniske replikrecitationer, den usandsynligt grimme ulv, hvis pels ligner et udslidt gulvtæppe i kunstfiber, den ubeslutsomme kameraføring (den sporadiske brug af subjektivt kamera virker studentikos og fremhæver ikke uhyggen, som det ellers er meningen), og den mildest talt strittende historie, er det svært ikke mest af alt at se ”Red Riding Hood” som filmet skoleteater.

Den klassiske fortælling om Rødhætte og ulven rummer farlighed og fortolkningsmæssige udfordringer, men i Hardwicke og manusforfatteren David Johnsons udgave ligger alle lag på overfladen til fri afkodning. Her skal man kun dykke dybt for at forstå de incestuøse antydninger, som dog allermest virker tilfældige.

Gode kvinder

De kvindelige skuespillere i filmen gør et hæderligt forsøg på at hæve niveauet. Julie Christie er smukkere end nogensinde før i rollen som den overraskende smækre bedstemor. Amanda Seyfrieds spiller med både pondus og autoritet, mens den viltre Virginia Madsen som Valeries mor dog kæmper en ulige kamp mod sit spøgelse af en birolle.

Det mest bemærkelsesværdige ved de to love interests, Shiloh Fernandez og Max Irons, er deres altid upåklagelige frisurer. Det er, som om de er trådt lige ud af et afsnit af ”Beverly Hills” og ind i eventyrkostumerne og har glemt at vaske voksen ud af håret.

Det bedste, man kan lære af ”Red Riding Hood”, er altså, at der også fandtes hårmidlet Dax Vax i Middelalderen.

Anmeldelse af The Quiet Ones

31-10-2014: Kan man bruge videnskaben til at forklare, hvorfor en ung pige føler sig besat af et spøgelse? Uhyggen spredes intelligent i stilfuld gyser. Læs artikel

Anmeldelse af Annabelle

16-10-2014: At dukker er ekstremt uhyggelige, beviser ”The Conjuring”-holdet igen med en ganske effektiv, dæmonisk gyser. Læs artikel

Anmeldelse af Insidious 2

28-11-2013: ”Insidious 2” er mere uhyggelig end sin forgænger og fungerer, modsat mange andre film i genren, ganske hæderligt. Læs artikel

Anmeldelse: The Woman in Black

08-02-2012: Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe bringer ikke meget magi til lærredet i gotisk gyser. Læs artikel

Anmeldelse: Scream 4

13-04-2011: Genrepastichen fortsætter og er mere sjov end uhyggelig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...