Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Hjem | film.guide.dk

Anmeldelse af Hjem

En livlig og opfindsom animationsfilm befolket med spøjse rumvæsener, hvoraf et slår sig sammen med en pige, der under kaotiske jordiske tilstande leder efter sin mor. Charmerende!

Animation
Hjem

USA, 2015

Instruktion: Tim Johnson

1 time og 34 minutter

Premiere i 81 danske biografer


”Hjem” lanceres som en buddy film. Det er en historie med to hovedpersoner af samme køn, men vidt forskellige – som Gøg og Gokke f.eks.

I denne – i mine øjne – originale og visuelt opfindsomme, computeranimerede historie drejer det sig om et lille sprælsk rumvæsen, kaldet Bøv – som alle i hans flok. De er aliens, flygtet fra morderiske fjender og havnet på vor jord, hvor de vil spærre menneskeheden inde for at skaffe sig et nyt hjem.

Bøv er kommet for skade at røbe opholdsstedet og er på flugt fra sine med- bøver under anførsel af den bistre kaptajn Smek. Undervejs slår han sig sammen med teenagepigen Tip og hendes kat, Gris. Hun leder efter sin mor, og sammen kommer trekløveret ud for drastiske begivenheder og en omtumlet rejse – ikke på et flyvende tæppe, men i flyvende bil tværs over alle de riger og lande til Australien, hvor også de onde lander deres overdimensionerede rumskib, men alt ender naturligvis i fryd og gammen. Og Tip genforenes med mor, mens den galsindede Smek mister sit scepter med et magisk æg eller noget i den retning.

Energi og fantasi

Bøverne ligner forvoksede marshmallow-bamser. De er ekstremt bevægelige i en slags musikalsk slapstick-stil og skifter farve alt efter sindstilstand. Bøv udmærker sig på komisk vis ved underligt gammelkloge ræsonnementer, og Tip er ladet op med en lille, livfuld personlighed og store, forundrede øjne, så animeringen er en fryd.

Historien, der er realiseret med energi og fantasi, bygger på en populær børnebog, ”The True Meaning Of Smekday”, som instruktøren blev fanget af ved at læse den højt for sine børn. Med stor sandsynlighed vil filmen henrykke både børn og voksne.

Anmeldelse af Pingvinerne fra Madagascar

18-12-2014: Spin-off på Madagascar- serien bringer pingvinerne i centrum. Læs artikel

Anmeldelse af Klokkeblomst og piratfeen

13-02-2014: Tøsefavoritten er ikke ligefrem ved at boble over af opfindsomhed, men den nye ”Klokkeblomst”-film er ganske underholdende. Læs artikel

Anmeldelse af Modig

30-08-2012: Animationsfilm: Rødhåret prinsesse er klar til at erobre børnehjerter – og det med god grund. Læs artikel

Anmeldelse: Arthurs Julegaveræs

24-11-2011: Det britiske Aardman Studios har begået original og sprudlende julefilm for hele familien. Læs artikel

Anmeldelse af F for får – filmen

26-03-2015: At lave en lang film over et udpræget kortfilmunivers synes næsten umuligt, men det lykkes med Frode Får. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...