Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Trash | film.guide.dk

Spænding(er) på lossepladsen

Der er ikke noget rod i Stephen Daldrys spændingsfilm for unge og voksne, selv om den foregår på en losseplads i Brasilien.

Drama/Thriller
Trash

England, Brasilien, 2014

Instruktion: Stephen Daldry

1 time og 54 minutter

Premiere i 13 danske biografer


Fundet af en tegnebog får dramatiske konsekvenser for en gruppe drenge fra samfundets bund, som pludselig jages af politimænd, der er i lommen på en korrupt politiker.

Rafael, Gardo og ham, de kalder Rotten, bor og arbejder på en enorm losseplads i Rio sammen med hundredvis, ja måske tusindvis af andre mennesker.

Vi ved – om ikke andet så fra dækningen af dette års fodbold-VM i Brasilien – at landet er plaget af korruption, politisk hensynsløshed og stor ulighed mellem rig og fattig. Det udgør det socialkritiske bagtæppe for britiske Stephen Daldrys (”The Hours”, ”Billy Elliot”) spændingsfilm, der er formfuldendt drejet.

Den er visse steder nervepirrende som en Tony Scott-film, og så er den sanselig som Fernando Meirelles ”City of God” eller for den sags skyld Danny Boyles ”Slumdog Millionaire”. Bogen bag filmen udfolder nemlig historien i et fiktivt land, så det er instruktørens ønske at rette kritik af netop Brasilien. Der opfordres endda til at gå på gaden og protestere mod de elendige forhold, som de fattige lever under.

Der er noget af den politiske korrekthed over filmen, som vi har gjort til en nationalsport at håne, men de aktivistiske indslag klinger ikke spor falskt i dette brutale ungdomsunivers. En verden, som i virkeligheden er de voksnes, men som denne films unge ikke kan undslippe.

Dannelsesrejsen, eventyret og den socialkritiske thriller mikses til en ferm cocktail i ”Trash”, der er alt andet end affald.

Anmeldelse af The East

05-06-2014: Amerikansk økoterrorthriller er både effektiv og tankevækkende. Læs artikel

Anmeldelse af Bag fjendens linjer

17-12-2014: En hårdkogt historie om en hårdt såret engelsk soldats natlige forsøg på at redde sig ud af et katolsk kvarter i Belfast, jaget af morderiske IRA-folk. Filmen lykkes på grund af Jack O’Connells overbevisende spil i hovedrollen. Læs artikel

Anmeldelse af Sightseers

15-08-2013: Sort-humoristisk, socialrealistisk seriemorderdrama er et overraskende, nyt bud på den britiske krimigenre. Læs artikel

Anmeldelse af Angel's Share

06-06-2013: I sin nye film fortæller Ken Loach et spændende lille eventyr om nogle småkriminelles mulige resocialisering. Læs artikel

Anmeldelse af End of Watch

29-11-2012: Autentisk og råt drama om politikorpset i Los Angeles giver blå mærker i hukommelsen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...