Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Duke of Burgundy | film.guide.dk

Anmeldelse af The Duke of Burgundy

Billederne er betagende, og Sidse Babett Knudsen spreder sin magi på lærredet i smagfuld film om et lesbisk sadomasochistisk forhold.

Drama
The Duke of Burgundy
England, 2014

Instruktion: Peter Strickland

1 time og 44 minutter

Premiere den 21. maj i seks danske biografer


Peter Stricklands tredje spillefilm finder sted i et besynderligt univers, hvor der kun findes kvinder, og hvor et seksuelt sadomasochistisk forhold mellem to kvinder er normen.

Sidse Babett Knudsen viser, hvor fremragende en skuespiller hun er, i rollen som dominatrixen og møl-eksperten Cynthia. Jo, den er god nok, det er insekter og sadisme, der er i fokus, men spøjst nok giver det ganske god mening i Stricklands svært billedskønne værk.

Cynthia lader sin kæreste, Evelyn, agere stuepige, men hvis ikke hendes trusser bliver vasket ordentligt eller gulvet skrubbet korrekt, får hun skældud. En del af den straffende nydelse går også ud på at, Cynthia tisser Evelyn i munden. Det hele er en del af det seksuelle spil.

Magi til lærredet

Men magtforholdet begynder at skride, for det bliver snart uklart, hvem der egentlig er den dominerende i forholdet. Da Babetts karakter begynder at tvivle på sin elsker, viser hun, hvor stor og formfuldendt magi, hun bringer til lærredet.

Det er erotisk magt, der bliver sat under lup i dette luksuriøst filmede drama, der klipper væk fra de mest fysiske scener, som sikkert kunne få nogle til at rynke på næsen eller synke surt. Det er mere behageligt for øjet og kvalmecentret, men det er også med til at gøre filmen en anelse overfladisk.

Strickland tør, og så tør han alligevel ikke, for det smagfulde kommer i første række. Ikke desto mindre er ”The Duke Of Burgundy” en elegant film for dem, der vil se et erotisk forhold udspille sig i helt særlige omgivelser.

Anmeldelse af Den usynlige kvinde

09-10-2014: Historisk kærlighedsdrama: Filmen om kærligheden mellem den beundrede Charles Dickens og den 27 år yngre Nelly Ternan er kultiveret og pæn, men trods en springsk handling uden den fremdrift og lidenskab, som emnet lægger op til. Læs artikel

Anmeldelse af The Deep Blue Sea

20-09-2012: Indsigtsfuldt psykologisk drama om en kvindes usikre vej fra én mand til en anden. Læs artikel

Anmeldelse: Stormfulde højder

24-05-2012: Selv når hun ikke er på sit allerbedste, er Andrea Arnold stadig en af de mest interessante instruktører netop nu. Læs artikel

Anmeldelse: Shame

08-03-2012: Michael Fassbenders nøgne portræt af en destruktiv sexafhængig mand byder på en voldsom køretur rundt i skammens mørke kroge. Læs artikel

Anmeldelse: Cashback

02-11-2007: Rigtig god og morsom lille film om kærlighed og byttepenge. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...