Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Før vinterkulden | film.guide.dk

Anmeldelse af Før vinterkulden

Beskedent drama fra manden bag ”Jeg har elsket dig så længe” vækker mindelser om Hanekes ”Skjult”.

Drama
Før vinterkulden

Frankrig/Luxembourg, 2013

Instruktion: Phillipe Claudel

1 time og 43 minutter

Premiere den 30. oktober i 18 danske biografer.


Phillipe Claudel har fået Kristin Scott Thomas til igen at trække i arbejdstøjet, og de to har på ny slået pjalterne sammen, efter at de havde stor kunstnerisk og kritisk succes med den dybt bevægende ”Jeg har elsket dig så længe” (2009).

Denne gang må vi desværre se Scott Thomas træde i baggrunden til fordel for den (også) fremragende Daniel Auteuil.

Han spiller den travle neurokirurg Paul, der tilsyneladende lever et perfekt liv med sin kone, Lucie (Thomas), i et smukt, arkitekttegnet hus. En dag møder Paul den unge kvinde Lou (Leïla Bekhti) og drages af hende. Snart mistænker Lucie, at Paul har en affære. Han har forandret sig. Og så bliver der ved med at dukke buketter af røde roser op uden afsender.

”Før vinterkulden” er ikke helt, hvad man tror den vil være, ligesom heller ikke alting er i filmens univers, som karaktererne tror.

Det er en usikkerhed, der tærskes rigeligt med langhalm på. Det skyldes ikke kun Daniel Auteuil, at man nemt kommer til at tænke på Michael Hanekes ”Skjult”, for der er flere lighedspunkter. Det dystre, antydede drama dufter af følelsesmæssigt mysterium. Der er nok noget på spil, men ikke nok, desværre.

Her er nok midaldrende mandekrisestemning og en havefanatisk hustru, der forundres over, at lidenskabens blomst nu kun kommer med bud.

Symbolikken er heldigvis mere afmålt end dette, og der er absolut ikke tale om en dårlig film. Man skal blot have tålmodigheden eller temperamentet til at fascineres over dette beskedne drama.

Anmeldelse af Selv i de bedste hjem

15-05-2014: Drama: Et lettere konstrueret drama om en begavet gymnasieelev og hans manipulerende lærer, der tilskynder ham til at infiltrere, spionere imod og i stile berette om en klassekammerats familie. Bemærkelsesværdige skuespilpræstationer. Læs artikel

Anmeldelse: I dine hænder

04-08-2011: Selv Kristin Scott Thomas kan ikke redde forceret fransk drama. Læs artikel

Anmeldelse af Venus i pels

08-05-2014: Polanskis seneste film udspilles i et teater og handler om prøverne på et sadomasochistisk skuespil med kun to medvirkende. Læs artikel

Anmeldelse af Fortiden

13-03-2014: Den iranske instruktør Asghar Farhadi har skabt endnu et levende, bevægende værk, der viser, hvor genial en instruktør han er. Læs artikel

Anmeldelse af Cykeltur med Molière

03-10-2013: Fascinerende historie om to gamle skuespillervenners møde i et forsøg på at lave en opsætning af Molières drama ”Misantropen”. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...