Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Wild | film.guide.dk

Ensomhedens renselse

En yngre kvinde er faret vild i sit liv og søger at genfinde sig selv på en lang, ensom vandring gennem øde, udfordrende landskaber.

Drama
Wild

USA, 2014

Instruktion: Jean-Marc Vallée

1 time og 45 minutter

Premiere i 13 danske biografer


Enhver psykoanalyse består i en mental kulegravning af patientens fortid.

”Wild” handler om en ung kvindes krævende, men vellykkede forsøg på psykoanalyse af sig selv. Cheryl er faret vild i sit liv og begiver sig mutters alene ud på en 1.700 km og mere end tre måneder lang travetur gennem et øde, ufremkommeligt vildnis – storslåede landskaber i Californien og Oregon, der runger af ensomhed.

Fire år forinden har Cheryl mistet sin mor og samtidig kontrollen over sig selv: Hun er gift, men indlader sig udslukt med, hvem der byder sig til, og har ikke andet ud af det end stofmisbrug og en syg lyst ved fornedrelsen. Hun har ingen kontakt med sin far, der var en voldelig bølle. Hendes mor havde et hårdt liv med mand og to børn og drømte om en tilværelse, hvor hun »sad i førersædet i sit eget liv«, men blev syg og efterlod datteren et eneste råd: Udsæt dig selv for verdens skønhed!

En smuk film

B971921390Z.1_20150311195916_000+GCPJQ7GD.1-0.jpg

Det er skønheden og sit livs eftertanke, Cheryl udsætter sig selv for på sin lange, udmattende, smerte- og farefulde vandring, men ved vejs ende lyser verdens skønhed hende forløsende i møde.

”Wild” er en hjerteknugende smuk film, der i springende flashbacks bryder dristigt, men velmotiveret med normal fortælleteknik og kaster strejflys ind i Cheryls kaotiske fortid, mens hun vandrer i ødemarken.

Og det er Reese Witherspoons film. Hun udfolder rollen med trodsig tristhed, vaklende viljestyrke og et snart forstenet, snart åbent, sårbart ansigtsudtryk, hvis sindsstemninger aftegnes flygtigt som skyer i drift over himlen. Også Laura Derns pigelige livslyst og muntre optimisme som moderen gør indtryk.

Anmeldelse af The Good Lie

06-11-2014: Sudanske børn bliver tvunget til flugt. Rejsen bringer dem til sidst til Amerika. Historien, der er baseret på virkelige begivenheder, går gennem marv og ben. Læs artikel

Anmeldelse af En flænge i himlen

11-06-2014: ”En flænge i himlen” er en livsbekræftende ungdomsfilm om at leve med døden. Læs artikel

Anmeldelse af Dallas Buyers Club

05-02-2014: Drama: Stærk historie og fænomenalt skuespil i gribende, men ganske traditionel aids-fortælling. Læs artikel

Anmeldelse af The Master

31-01-2013: Paul Thomas Anderson har noget at leve op til, og det gør han til fulde med sin nyeste storslåede, men kringlede film. Læs artikel

Anmeldelse: Water for Elephants

05-05-2011: Der er gammeldags romantik på lærredet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...