Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af My Sweet Pepper Land | film.guide.dk

Anmeldelse af My Sweet Pepper Land

Hiner Saleem leger veloplagt med genrerne og har skabt et underholdende, lille og højaktuelt drama.

Drama
My Sweet Pepper Land

Frankrig, Tyskland, Irak, 2013

Instruktør: Hiner Saleem

1 time og 40 minutter

Premiere i seks biografer landet over


Den kurdiske frihedskrigshelt Baran (den karismatiske Korkmaz Arslan) er efter Saddam Husseins fald ikke ligefrem tilfreds med tilstandene på sit arbejde.

Det er just blevet lovligt at hænge forbrydere, men end ikke dét kan den lokale ordensmagt administrere. Baran må væk og udstationeres i en gudsforladt flække langt pokker i vold nær den tyrkiske grænse. Her lever det misogyne folkefærd efter dets egne regler, og den lokale tyran Aziz Aga tilbyder Baran beskyttelse, hvis han vender det blinde øje til hans illegale smuglergesjæft.

Men der er i den grad a new sheriff in town, for Baran lader sig ikke sådan hundse rundt med. Heller ikke i forhold til den smukke skolelærerinde Govend (Golshifteh Farahani), der er skredet fra sine mange brødre, fordi hun nægtede at gifte sig.

En forbudt forbindelse

Govend har også fået sin sag for i et arkaisk samfund, der hylder regressionen og nægter at anerkende fremskridtet. Sammen opnår de to en fælles forståelse, der selvfølgelig ikke er tilladt.

Westernreferencerne er utallige i Hiner Saleems veloplagte ”My Sweet Pepper Land”, hvor den amerikanske prærie er erstattet af kurdisk ødemark, og hvor de lokale cowboys er lige lovlig latterlige.

Genrelegen bruges med stort raffinement og løssluppen humor af instruktøren, hvis ”Vodka Lemon” (2003) havde den samme deadpan-vildskab.

”My Sweet Pepper Land” er ingen helstøbt film, og dens pointer stritter i mange retninger, ikke mindst med introduktionen af en gruppe militante kvinder, der ingen midler skyr for at opnå retfærdighed. Men det er bestemt en del af filmens særegne charme.

Anmeldelse af Heli

08-05-2014: Drama: Dette trøstesløse mexicanske narkodrama rammer smertende rent. Læs artikel

Anmeldelse af Paradis - Håb

01-08-2013: Sidste afsnit i Ulrich Seidls Paradis-trilogi har ikke så meget kød på kroppen, som karaktererne har. Men selv en svag Seidl-film er seværdig. Læs artikel

Anmeldelse af The Bling Ring

10-07-2013: Drama: Med sin nye film tegner Sofia Coppola et forstemmende billede af en overfladisk ungdomskultur, hvor anger er erstattet af et hult håb om at klatre et skridt længere op ad kendistrappen. Læs artikel

Anmeldelse af Amour

20-12-2012: Filmdrama: Som 70-årig er instruktøren Michael Haneke blevet kunstnerisk mild. For mild. Læs artikel

Anmeldelse: Captive

21-06-2012: Brillante Mendoza excellerer i kompromisløs realisme og har skabt en relevant og og dybt tankevækkende film. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...