Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Breathe In | film.guide.dk

Utroværdig tiltrækning

Der mangler ilt i historien om en ung kvinde, der falder for en ældre mand og vice versa.

Drama
Breathe In

USA, 2013

Instruktion: Drake Doremus

1 time og 38 minutter

Premiere i Cinemateket i København. Spilleperiode 15.-25. januar.


Tilstræbt poesi og godt spil kan ikke redde ”Breathe In” fra at være forudsigelig, flad og klæbrig i sin måde at behandle sit tema på.

En engelsk udvekslingsstudent, Sophie (den smukke Felicity Jones), kommer til USA for at gå på high school. Hun indlogeres hos en værtsfamilie på tre, far, mor og datter på alder med Sophie.

Drømmen om at spille cello

Faderen (den smukke Guy Pearce) drømmer om at udskifte lærerjobbet med en karriere som cellospiller. Da han opdager, at Sophie har et stort musikalsk talent, bliver han fascineret af pigen. Og hun gengælder tydeligvis de forbudte følelser, der pludselig strømmer fra en mand, der kunne være hendes far.

Fra filmens begyndelse sender hun smægtende blikke til den tilbageholdende mand, og vi skal tro, at hun nærmest med en sjette sans fornemmer, fra det øjeblik hun ser ham, at her har hun en sjælefrænde.

Kærligheden har som bekendt ingen alder, men det forklares mere end ualmindeligt overfladisk, hvorfor de to skulle falde så dybt for hinanden.

Et dramaturgisk redskab

Det er ikke selve tiltrækningen, der er mærkværdig, men det er måden, hvorpå den med et knips er til stede. For det virker som et dramaturgisk redskab, der skal hives op af værktøjskassen, så vi kan komme videre med historien. Men den er der ikke meget mere af.

Dermed ender ”Breathe In” med at træde vande i sit tema, den farlige, men også almenmenneskelige attraktion. Her holdes vejret i et forsøg på at fremmane et poetisk portræt af ensomhed og ny samhørighed, men i stedet for at blive svimmel af vores hovedkarakterers mangel på luft og liv, gisper man efter ny ilt til historien.

Anmeldelse af Far from the Madding Crowd

23-04-2015: Thomas Vinterbergs filmatisering af Thomas Hardys roman fra 1874 er ikke fejlfri, men den når glimtvist stormfulde højder. Læs artikel

Anmeldelse af To The Wonder

04-07-2013: Filmdrama: Terrence Malick imponerer med sit billedsprog, der dog tynges af en ualmindelig halvkvædet historie. Læs artikel

Anmeldelse af Focus

05-03-2015: Romantisk svindlerfilm med Will Smith og Margot Robbie kan ikke finde fokus. Læs artikel

Anmeldelse af Jeg er stadig Alice

05-03-2015: Filmdrama: En renfærdig og redelig film om en 50-årig kvinde, der rammes af Alzheimers. Julianne Moore fik en Oscar for hovedrollen, og som hendes mand er Alec Baldwin fremragende. Læs artikel

Anmeldelse af Det er herligt at leve

16-12-2014: Frank Capras juleklassiker over dem alle kan opleves på det store lærred. Det er en usigelig fryd. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...