Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Djævelens trækspil | film.guide.dk

Djævelens trækspil

"Djævelens trækspil” er en smuk, men også djævelsk langsommelig æsel-roadmovie.

Drama

Djævelens trækspil

Colombia, Tyskland, Argentina, Holland, 2009

Instruktion: Ciro Guerra

1 time 57 min.

Premiere i dag i Grand Teatret, København, Øst for Paradis, Aarhus, Café Biografen, Odense

Ignacio Carrillo er dømt til at spille på sit akkordeon og vandre ensomt rundt fra spillested til spillested. Han er nemlig i besiddelse af Djævelens trækharmonika, og når man først har spillet på den, er man dømt til et liv i ensomhed.

Da Ignacio mister sin kone, beslutter han sig for at levere instrumentet tilbage til den mand, der overlod ham det i sin tid, og han får følgeskab af drengen Fermin. Sammen vandrer de på æsel og til fods gennem Colombias smukke og vindomsuste landskaber som en anden Don Quijote og Sancho Panza.

”Djævelens trækspil” er en smuk, men også djævelsk langsommelig æsel-roadmovie, der er alt for artig til virkelig at gøre indtryk.

Som genren foreskriver, dumper vores hovedpersoner, der ikke blot er på en ydre, men også en indre rejse, undervejs ned i situationer med tilsyneladende tilfældige mennesker. Og selvom der er sjove indslag som den harmonika-konkurrence, der minder om vor tids battle rapping, hvor to duellanter skal improvisere tekst-tilsvininger af hinanden, så er der langt mellem de virkelig interessante ophold i ørkenvandringen.

Filmen giver et antropologisk indblik i et Colombia, som de færreste nok kender, men det er ikke nok til at sløre, at instruktøren kæmper mod vindmøller.

Anmeldelse af Heli

08-05-2014: Drama: Dette trøstesløse mexicanske narkodrama rammer smertende rent. Læs artikel

Anmeldelse af The Grand Budapest Hotel

26-03-2014: Anmeldelse: Wes Andersons farce er en allegori om Mellemeuropa og fascismens gennembrud, men også en kulørt historie om en concierge af den gamle skole og hans trofaste følgesvend. Læs artikel

Anmeldelse af The Mortal Instruments - Dæmonernes by

21-08-2013: Det overnaturlige skal nok en gang være genstand for et landeplagende teenagefænomen. Nye boller ville klæde suppen. Læs artikel

Anmeldelse af Lys efter mørke

18-07-2013: Mexicanske Carlos Reygadas serverer poetisk og potent eksperimentalkunst. Det er formidabelt. Læs artikel

Anmeldelse af Cloud Atlas

14-03-2013: Drama: Rablende new age-filosofiske betragtninger i storslået fortælling om sjælevandring og menneskelige forbindelser gennem tid og sted er på én gang alt for meget og ganske fascinerende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...