Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Justin Bieber’s Believe | film.guide.dk

Anmeldelse af Justin Bieber’s Believe

Der er tilsyneladende ingen sprækker i historien om Justin Bieber, og det kommer der en vanvittigt kedelig filmoplevelse ud af.

Dokumentarfilm
Justin Bieber’s Believe

USA, 2013

Instruktør: Jon M. Chu

1 time og 32 minutter

Premiere i biografer landet over


»Det er den bedste film, jeg har set i mit liv!«

Således hulkede to uimodståelige teenagepiger på vej ud af biografen efter en af de første visninger af den seneste Justin Bieber-dokumentar. Men hvor smittende den fankultur, der omgiver den unge og utvivlsomt talentfulde amerikanske superstjerne, end er, så er det svært helt at dele deres begejstring.

Glansbillede uden sprækker

For hvis den første Bieber-film, ”Never Say Never”, fra 2011 gav et poleret, men dog interessant indblik i den unge Justins vej til toppen af poppen, er ”Believe” et rendyrket glansbillede uden sprækker. Hvad stiller man også op, når fortællingen om den lille klaverspillende dreng, der selv lagde videoer ud på Youtube og derigennem åbnede musikbranchens øjne for, hvad der skulle blive et af årtiets største popfænomener, er fortalt.

Så er der desværre ikke så meget andet tilbage end at malke den guldkalv, man nu engang er i besiddelse af. Og det er ikke noget kønt syn.

”Believe” er da også produceret af Biebers eget produktionsselskab, og den halvanden time lange film føles som én lang ustyrligt velproduceret reklamefilm for det velsmurte Bieber-maskineri. Ansigterne er de samme som fra ”Never Say Never”, men denne gang formår alle fra producere og manager til mor og dansere at spille rollerne som aktører i den store popfortælling. Og det kan ikke undgå at klinge falskt.

Det ville være så forfriskende at se den 19-årige score damer eller vise bare en flig af den menneskelighed, som han så åbenlyst er i besiddelse af, men i stedet druknes det hele i en så professionel mekanisme, at alt virker indstuderet og koreograferet.

Selv Biebers små fejltrin, som da han er ved at gå i flæsket på en ulidelig paparazzifotograf, tages der ejerskab over i en grad, så de ikke stritter imod det samlede indtryk af en renskuret helt.

Jeg er sikker på, at alle teen-fans vil få seriøs valuta for pengene, men som film betragtet er ”Believe” helt uden dokumentariske kvaliteter. Det ville være fantastisk, hvis nogen ville tage hans fans så seriøst, at der blev præsenteret et ikke helt så candyflosset billede af den dårende dejlige yngling. Det er jeg sikker på, at de ville kunne klare – og måske endda værdsætte.

Anmeldelse af Woody Allen – A documentary

05-07-2012: I en alsidig, underholdende skildring af Woody Allens liv og kunst møder vi, foruden en meget meddelsom hovedperson, en række af de familiemedlemmer, skuespillere og andre, der har samarbejdet med ham. Læs artikel

Anmeldelse: Michael Jackson's This Is It

28-10-2009: Ukritisk og filmisk doven dokumentarfilm hylder kongen af pop. Læs artikel

Anmeldelse af One Direction - This Is Us

28-08-2013: One Direction-fans skal nok storme ind til dokufejring af idolernes kæmpesucces, men som uindviet kan man ikke undgå at blive smittet af charmen. Læs artikel

Anmeldelse: Living in the Material World

23-10-2011: Scorseses enorme dokumentarfilm om George Harrison er ujævn, uafklaret og ofte umusikalsk. Læs artikel

Anmeldelse: La Danse

21-10-2010: Dansens metafysiske sprog smelter sammen med filmens i Frederick Wisemans observerende film om den parisiske ballet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...