Find mere om:
Nyhed: Clint Eastwood bryder Oscar-tradition | film.guide.dk

Nyhed: Clint Eastwood bryder Oscar-tradition

For første gang siden 2002 er der ingen Oscar-nominering til Clint Eastwoods film.

Hereafter, Million Dollar Baby, Invictus og Gran Torino.

Det er blot nogle af titlerne på film, der alle har to ting tilfælles: Der står Clint Eastwood på instruktørstolen og en Oscar-nominering på plakaten.

Faktisk har alle de film, Clint Eastwood har instrueret de seneste 10 år på den ene eller anden måde været repræsenteret ved Oscar-uddelingen.

Må sidde over

Men i år måtte den anerkendte skuespiller og instruktør sidde over, selvom han netop nu er aktuel med det anmelderroste drama J. Edgar.

Hverken Leonardo DiCaprio, som spiller filmens hovedrolle, eller Clint Eastwood selv formåede at kaste en nominering af sig og dermed er 10 års Oscar-held brudt for den 81-årige Hollywoodstjerne.

Leonardo DiCaprio, der tidligere har været Oscar-nomineret for sine roller i Blood Diamond, The Aviator og What's Eating Gilbert Grape, var ellers af mange spået endnu en nominering for sit portræt af FBI-chefen John Edgar Hoover.

Ikke noget til Hoover

Både DiCaprio og hans medspiller Armie Hammer blev i sidste måned nomineret til den prestigefyldte Screen Actors Guild Award, ligesom DiCaprio var nomineret til en Golden Globe for bedste mandlige skuespiller.

Begge prisuddelinger giver ofte et indtryk af, hvem der senere nomineres til en Oscar, men for Eastwood-filmen J. Edgar var det altså ikke tilfældet i år.

Den sidste af Clint Eastwoods film, der ikke blev nomineret til en Oscar, var Blood Work fra 2002.

Tidligere har han blandt andet vundet den prestigefyldte pris for filmene Million Dollar Baby og De Nådesløse.

Ritzau

Nyhed: Derfor stopper Clint Eastwood aldrig

14-01-2011: 80-årige Clint Eastwood er klar med ny film og har ikke tænkt sig at stoppe. Nogensinde. Læs artikel

Nyhed: Eastwood kåret til årets filmstjerne

27-01-2010: Clint Eastwood væltede kollega af tronen, da USA hædrede deres favorit filmstjerner. Læs artikel

Nyhed: Eastwood caster sin søn til Mandela-film

18-03-2009: Ifølge udenlandske medier har den erfarne skuespiller og instruktør Clint Eastwood castet sin søn til hans kommende film om Nelson Mandelas liv. Læs artikel

Anmeldelse af Hitchcock

20-02-2013: Drama: Anthony Hopkins og Helen Mirren inkarnerer en af verdens største filminstruktører og hans hustru til perfektion. Desværre er selve filmen om dem ikke videre interessant. Læs artikel

Anmeldelse af Woody Allen – A documentary

05-07-2012: I en alsidig, underholdende skildring af Woody Allens liv og kunst møder vi, foruden en meget meddelsom hovedperson, en række af de familiemedlemmer, skuespillere og andre, der har samarbejdet med ham. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...