Film - anmeldelser og nyheder

  Genre
Dokumentar (116)
Drama (83)
Biografi (22)
Musikfilm (13)
Komedie (6)
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Land
USA (78)
Danmark (68)
England (30)
Frankrig (27)
Tyskland (16)
Vælg land
close
  Temaer
Wim Wenders’ portræt af fotografen Sebastião Salgado er usædvanlig smukt og respektfuldt og spejler præcist Salgados livsværk.
Hjemmelavet klippe-klistre-film om søfareren Jens Munk burde ikke nå biograferne. På trods af sympatisk drivkraft er det en film, der hører til i hobbyskuffen.
I sin film om den tyske instruktør Rainer Werner Fassbinder, der døde for nu 33 år siden, tegner Christian Braad Thomsen et fint, alsidigt, personligt engageret portræt af en nær ven og en nyskabende kunstner.
Politisk thriller: Sagen om 40 års dansk atompolitik formidles begavet og med fortællemæssigt mod af Christina Rosendahl, der lader filmen sætte spørgsmålstegn såvel som udråbstegn.
Ulrich Seidl er en nådesløs filmmager. Hans iscenesatte virkelighed om østrigske kældermennesker er grusom og absurd og vækker ubehagelige minder om Fritzl-sagen.
Biografisk film: I byen Selma i staten Alabama udkæmpedes de hårdeste kampe for sortes rettigheder i begyndelsen af 1960’erne under præsten Martin Luther Kings karismatiske ledelse. Filmen skildrer højdepunkter i borgerretsbevægelsens – og hans historie.
Krigsfilm: Noget så sjældent som en dansk film om den tyske invasion i 1940. I hele sit anlæg og forløb en sympatisk, afdæmpet og autentisk virkende skildring af kampene i Sønderjylland og fint karakteriserende typespil i samtlige roller.
Tim Burtons biografiske film om kunstneren Margaret Keane og hendes svindlermand er underholdende, men uden aura.
Biografisk film: Som ung blev videnskabsmanden Stephen Hawking ramt af en ødelæggende og uhelbredelig sygdom, men fortsatte stædigt, kærligt assisteret af sin kone. Deres historie er blevet til en smuk, episk film.
Biografisk drama: Filmen om Eik Skaløe har ikke held med at skildre ham indefra og er derfor kun glimtvis bevægende.
Vi anbefaler
Loading...