Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Cykelmyggen og minibillen | film.guide.dk

Den mindste bille i tuen

Det er herligt med gensyn med Cykelmyggen Egon og alle hans venner.

Animation
Cykelmyggen og minibillen

Danmark, 2014

Instruktør: Jannik Haastrup og Flemming Quist Møller

1 time og 16 minutter


Det er syv år siden, Flemming Quist Møllers fantastiske fortælling om myggen Egon, der kommer op af vandet på en spritny racercykel, for første gang blev filmatiseret i ”Cykelmyggen Egon og dansemyggen Dagmar”. Jannik Haastrup og Quist Møller skabte her et melodisk univers med elskelige figurer, trygt drama og to ukuelige helte.

Dagmar og Egon havde allerede i den første film minibillen Mini ved deres side, og det er ham, der nu står i front i ”Cykelmyggen og minibillen”.

Flugt til Skræmmeskoven

Mini optræder med Dagmar og Egon i loppecirkusset, og selv om han er lille og lidt mindre adræt end de seje myg, har han det herligt. Minis lykke forpurres dog af den nævenyttige cirkusloppe Miranda, der driller ham med hans ufuldkommenheder. Mirandas drillerier resulterer i, at Mini er skyld i, at Dagmar forstuver foden, og Mini flygter ud i Skræmmeskoven, fordi han er sikker på, at de ikke vil vide af ham længere.

Her møder han den dorske røverbande, der lokker ham over på deres tvivlsomme side, og pludselig er Mini på kant med loven. Værre går det dog ikke, for Mini reddes naturligvis hurtigt tilbage til flokken.

Nytænkning præger ikke ”Cykelmyggen og minibillen”, men når alt spiller så herligt sammen, ville det egentlig også være synd at rode for meget ved opskriften. Stemmerne, der leveres af blandt andre Jakob Alwan Salling, Selma Quist Møller, Fabian von Harlang og veteranerne Ole Thestrup og Ditte Gråbøl, er forrygende, og stregen er herligt tro mod Quist Møllers original.

Mine to ledsagere på tre og syv år var underholdt fra start til slut, og det var undertegnede også. Så noget tyder på, at ”Cykelmyggen og minibillen” kunne blive sommerens familiehit.

Anmeldelse: Jungledyret Hugo - fræk, flabet og fri

20-12-2007: Fræk og flabet, ja, men ikke helt så fri. Læs artikel

Anmeldelse af Albert

25-02-2015: Animeret Ole Lund Kirkegaard-filmatisering favner bredt, men måtte gerne have givet vildskaben mere luft under vingerne. Læs artikel

Anmeldelse af Sangen fra Havet

19-02-2015: Oscarnomineret og halvdansk animationsfilm sprutter af fortælleglæde og legelyst. Læs artikel

Anmeldelse af Rejsen til Fjerkongens Rige

10-04-2014: Kreativt mester-makkerpar er en gave for dansk børnefilm. Læs artikel

Anmeldelse af Lego Filmen – Et klodset eventyr

06-02-2014: Animeret Lego-leg er sjovere end frygtet, men stadig kun moderat vellykket. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...