Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Shoot 'em up | film.guide.dk

Shoot 'em up

Hjernetomt voldsorgie på højeste energiniveau. Det er ofte ret sjovt og i hvert fald hurtigt overstået.

SHOOT 'EM UP

USA 2007

Instruktion: Michael Davis

1 time, 20 minutter

Premiere landet over


I det nye nummer af filmbladet Ekko bliver jeg af et par danske filmbranchefolk kritiseret for at skrive for lidt begejstret og for lidt følelsesfuldt om danske film.

Ud fra en etisk betragtning er det jo indirekte en stor kompliment til usentimental objektivitet, udsyn og den slags. Men det kunne jo også bare være fordi, alt for få danske filminstruktører har mod på at lave film som ”Shoot 'em up”.

Ganske vist er sammenhængende handling stort set fraværende i dette brølende voldsorgie, hvor en luder (Monica Bellucci) og en mut pistolmand (Clive Owen) skal beskytte en nyfødt baby mod horder af svært bevæbnede lejemordere anført af den sadistisk gnæggende Mr. Hertz (Paul Giamatti). Foruden at replikkerne er jævnt hen hjælpeløse, og de tre normalt så seriøse stjerner slummer den alt for demonstrativt selvironisk, til at personerne bliver til andet end dårlige vittigheder.

En slags filmkunst
Men det er heller ikke det, historien handler om. Det er bare anledninger til igennem filmens blot 80 minutter at vise det ene adrenalinpumpende, blodkaskadesprøjtende skudopgør efter det andet, koreograferet med en fantasi og en stilsans og i et tempo, der ville have gjort mangen en klassisk balletmester stolt, og som får den nye Rambo-film til at ligne et lille dansk psykodrama i sort/hvid.

Så er det, man bliver mindet om, hvorfor det i tidernes morgen blev sjovt at gå i biografen, og hvad der får nogle mennesker til bare at ville være instruktører. På sin egen hjernetomme måde er det også en slags filmkunst.

Endda kan filmen, apropos Kvindernes Internationale Kampdag i morgen, hævdes at være en smule mere feministisk, end man umiddelbart lægger mærke til, for hvornår har man i det ungdomsfikserede Hollywood ellers sidst set en midaldrende kvindelig skuespiller præsenteret så uforbeholdent sexet som Monica Bellucci bliver her?

Jeg kender i hvert fald en del yngre tøser, der skal til at stramme sig gevaldigt an, hvis de skal nå at være lige så lækre, når de engang bliver 43.


Anmeldelse af The Amazing Spider-Man 2

16-04-2014: Actionfilm: Den oprindelige, naive charme ved tegneseriehelten er genfundet i Marc Webbs anden Spider-Man-film. Læs artikel

Anmeldelse af Mad Max. Fury Road – 3D

14-05-2015: Action: Charlize Theron har den egentlige hovedrolle i dette ødelæggelsesorgie, en reboot af kultfilmen Mad Max. Læs artikel

Anmeldelse af Guardians of the Galaxy

31-07-2014: Actioneventyr: Humoren er i højsædet i endnu en virkelig vellykket Marvel-filmatisering. Læs artikel

Anmeldelse af X-Men - Days of Future Past

21-05-2014: Bryan Singer løfter tegneserie-blockbusteren til et nyt niveau med den seneste, forrygende filmatisering af ”X-Men”. Læs artikel

Anmeldelse af Captain America - The Winter Soldier

26-03-2014: I ekkoet fra ”Captain Americas” muskuløse katastrofebrag gemmer sig en noget tyndbenet historie om spionorganisationen S.H.I.E.L.D.S. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...