Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Abduction | film.guide.dk

Abduction

En velpoleret og muskelsvulmende Taylor Lautner har fået sin første hovedrolle.

Action

Abduction

USA, 2011

Instruktion: John Singleton

1 time 46 min.

Premiere i dag i biografer landet over

Navnet Taylor Lautner siger måske ikke mange læsere noget.

Men hvis man nu man skriver Jacob, varulv og ”Twilight”, vil i hvert fald familiens yngre medlemmer vide, hvem der står i front i actionfilmen ”Abduction”.

Lautner er efter vampyrserien ”Twilights” succes blevet et holdent navn, og det er helt i overensstemmelse med Hollywoods profit-orienterede rygmarvsreaktioner, at han nu får sin første egentlige hovedrolle i en film, der hovedsageligt henvender sig til teenagere.

Jagter sin identitet


Den unge knægt Nathan opdager en dag, at hans forældre slet ikke er, hvad de giver sig ud for at være, og før han har set sig om, er han viklet ind i et farligt bragende drama, hvor han ikke bare flygter fra snigmordere og andre væmmelige mennesker, men også samtidig jager sin egen identitet.

Med sig har han nabopigen Karen, som han er forelsket i. Hun er da også meget køn, men har derudover ikke meget at sige eller gøre i historiens reelle udvikling. Som i øvrigt er præget af store logiske udfald.

På den måde ligner ”Abduction” så mange andre middelmådige actionfilm. Det er dog svært ikke at blive forstemt over den macho-forstokkede tone, som man her giver i arv til den nye generation af action-fortællinger.

Man kan heller ikke undgå at sidde tilbage med en følelse af, at der bliver talt ned til publikum, når historien drives frem af idiotiske maveplaskere såsom den replikudveksling, som Nathan har med sin psykiater (Sigourney Weaver). Her kommer det frem, at han lider af søvnløshed, hvorefter de straks begynder at bore i en tilbagevendende drøm(!), som han har.

Middelmådig film


Taylor Lautner er først og fremmest sine muskler og adrætte fysik, og han udfylder dermed sin rolle godt.

Gode folk som Weaver, Alfred Molina og ikke mindst den alsidige svensker Michael Nyqvist, der nu også kan melde sig ind i det voksende broderskab af skandinaviske skuespillere, der castes som skurke i Hollywood, gør det så godt, som manuskriptet nu tillader det.

Det vil sige middelmådigt.

Anmeldelse af The Cold Light of Day

12-07-2012: I en rodet historie forfølges ung amerikaner af spansk politi og diverse agenter. Læs artikel

Anmeldelse af John Wick

23-10-2014: Man skal ikke lægge sig ud med Keanu Reeves i flot actionthriller. Plottet er dog tyndere end en anorektisk supermodel. Læs artikel

Anmeldelse af Sin City - A Dame to Kill For

28-08-2014: Kvinderne er forheksende femme fatales, ludere, strippere og forræderiske mordere. Mændene er grimme, voldelige, primitive antihelte eller selvudnævnte magthavere. Man mæsker sig i stiliseret nihilisme, til det næsten bliver for meget. Læs artikel

Anmeldelse: Resident evil: Extinction

08-11-2007: Dø nu, så vi kan komme videre! Læs artikel

Anmeldelse af Mad Max. Fury Road – 3D

14-05-2015: Action: Charlize Theron har den egentlige hovedrolle i dette ødelæggelsesorgie, en reboot af kultfilmen Mad Max. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...