Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Kingsman. The Secret Service | film.guide.dk

Anmeldelse af Kingsman. The Secret Service

Dette nye bud på en agentfilm er alt for meget, men også herligt begejstret og sprængfyldt med fortælleglæde.

Action
Kingsman: The Secret Service

Engalnd, USA 2015

Instruktion: Matthew Vaughn

2 timer og 9 minutter

Premiere i 68 danske biografer


Alt for meget og over det hele. ”Kingsman: The Secret Service” er en herligt actionbaskende, reference-spyende agentfilmpastiche, der kaster sig skamløst over alle de ting, som vi har set før, også i superhelte- og adventurefilm.

Nu er det også Matthew Vaughn, der tidligere har drejet ”Kick-Ass” og to X-Men-film, der står bag løjerne, og filmen er baseret på tegneserien af samme navn. Midt i hele dette postmoderne snylteri får filmen faktisk sin helt egen kerne af charme og fortælleglæde, også selv om alt ikke er fortalt lige elegant i en film, der ikke havde behøvet at krybe sig op over de to timer.

Velbesatte roller

Den 17-årige arbejderklasseknægt Gary ”Eggsy” kan ikke rigtigt få hold på tilværelsen. Hans mor lever i et voldeligt forhold med en drukkenbolt, og Eggsy hænger også selv ud på den lokale pub for at slå tiden ihjel. Men da han opsøges af sin fars gamle soldaterkammerat Harry (Colin Firth), ændrer hans tilværelse sig.

Det viser sig, at faderen var en Kingsman, en hemmelig gentlemanagent. Og nu vil Harry rekruttere Eggsy til den samme organisation.

Colin Firth (alle tiders bedste Mr. Darcy) er så velplaceret i rollen som den korrekte, velfriserede engelske agent, at man kan undre sig over, at der ikke er nogen, der har mod- castet ham som actionhelt før. Han er en værdigt kalkeret Bond-figur, der også tilfører lune og humor.

Mest morsom er dog Samuel L. Jackson som skurken Valentine, der læsper, ikke kan tåle blod, og som optræder i et nyt sæt tjekket gadetøj i hver scene. Altså en kikset, men også lidt sød skurk, der har fået sine miljørigtige idealer galt i halsen. Det er da en anelse nyt.

Klasseskel og snobberi

Det bliver Eggsy og Harry, der skal stoppe skurken, og det er ikke bare hæsblæsende, men også rigtigt finurligt og fermt skruet sammen.

Klasseskel, britisk snobberi, både opad og nedad, konfronteres med et blink i øjet, og der gives et underholdende bud på en moderne agentfilm, der dyrker tegneseriens excessive stil.

Anmeldelse: X-Men: First Class

31-05-2011: X-Men-film kludrer rundt mellem indforstået forhistorie og universel action. Læs artikel

Anmeldelse af Riddick

26-09-2013: Der er intet formildende at sige aom ”Riddick”, der er et formørket uheld af en film. Læs artikel

Anmeldelse: Sherlock Holmes 2: Skyggespillet

24-12-2011: Anden omgang Sherlock Holmes med Robert Downey Jr. er endnu mere hæsblæsende end den første, spektakulært flot og på sin egen selvfede måde ret sjov. Læs artikel

Anmeldelse: Resident Evil: Afterlife

23-09-2010: Det er en trættende pinsel at overvære endnu en ”Resident Evil”-film. Læs artikel

Anmeldelse af Mad Max. Fury Road – 3D

14-05-2015: Action: Charlize Theron har den egentlige hovedrolle i dette ødelæggelsesorgie, en reboot af kultfilmen Mad Max. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...