Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Run all Night | film.guide.dk

Anmeldelse af Run all Night

Liam Neeson bliver ved med at glimre i rollen som actionhelt. Så tilgiver man gerne den overgjorte, buldrende fortælling om hævn og frelse.

Action
Run all Night

USA, 2015

Instruktion: Jaume Collet-Serra

1 time og 54 minutter

Premiere 16. april i 62

danske biografer


Liam Neeson har brugt de sidste mange år på at spille en mand på flugt fra sig selv, fra gangstere, fra fortiden, fra døden.

Kuglerne er fløjet om ørerne på ham, mens han har prøvet at klare ærterne, gerne for en datter eller en søn, der er kommet i uføre. Ikke bare karaktertræk og handlemønstre går igen hos Neesons roller – dette er tredje film, som han indspiller med instruktøren Jaume Collet-Serra.

Aldrig kedelig

Det mærkværdige, men heldige, er, at Liam Neeson aldrig bliver kedelig at se på. Han er ikke macho-bøffet, han udstråler intelligens, han virker ikke til at være blevet sjæleligt blankpoleret af sin Hollywoodkarriere. Derfor følger man ham gerne endnu engang rundt i et højspændt actiondrama som nu ”Run All Night”. Han er en forhutlet, fordrukken gangster, Jimmy, der har fungeret som lejemorder for sin eneste ven, mafiabossen Shawn Maguire (Ed Harris). Men da valget står mellem at slå Shawns ubehagelige skidt-knægt eller sin egen søn ihjel, vælger Jimmy naturligvis at rede sit eget kød og blod. Og så får han gangstere på nakken.

I rollen som sønnen ses svenske Joel Kinnaman, der har fået en gedigen amerikansk karriere, og han giver sin karakter en bemærkelsesværdig sårbarhed.

Men det er især Ed Harris som gangsterboss, der tiltrækker sig mest opmærksomhed. Han udstråler en brutal autoritet, der er uhyggeligt dragende.

Og så er det herligt at to mænd på henholdsvis 62 og 64 kan være omdrejningspunktet for en actionfilm. Man kan kun håbe, at alderschauvinismen i underholdningsindustrien også snart slipper grebet i kvinderne. Men det er en anden drøm.

Anmeldelse af Taken 3

08-01-2015: Forudsigelig action sætter ingen mærker i hukommelsen, selvom Liam Neeson forsøger at slå hårdt. Læs artikel

Anmeldelse af Non-Stop

10-04-2014: Dusinhistorie om kaos om bord i et attentattruet fly med Liam Neeson som acceptabel sikkerhedsagent. Læs artikel

Anmeldelse af RoboCop

06-02-2014: Der lægges op til en masse interessante problemstillinger i José Padilhas reaktualisering af klassikeren ”RoboCop” fra 1987, men meget få af dem bruges til noget. Læs artikel

Anmeldelse af Pain & Gain

05-09-2013: Udspillende sig i Miamis g-strenghimmel i 90’erne fortæller Michael Bays seneste film helt uden elegance og humor den helt igennem ligegyldige historie om tre tumpers forsøg på at snyde sig til tops. Læs artikel

Anmeldelse: Unknown Identity

23-06-2011: ”Unknown Identity” er fin underholdning, men ellers uden de store kvaliteter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...