Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af RoboCop | film.guide.dk

Robotbetjent uden gennemslagskraft

Der lægges op til en masse interessante problemstillinger i José Padilhas reaktualisering af klassikeren ”RoboCop” fra 1987, men meget få af dem bruges til noget.

Action
RoboCop

USA, 2014

Instruktør: José Padilha

1 time og 58 minutter

Premiere i en lang række biografer landet over


Vi befinder os i en ikke særlig fjern fremtid, år 2028, hvor den multinationale, robotteknologiske magnat har opfundet en maskine, der huserer på gaderne i de lande, der tidligere var under USA’s militære kontrol.

Nu hersker der komplet ro og orden, fordi maskinerne kan holde enhver trussel fra livet og med det samme tilintetgøre, hvad der måtte være af farer på færde.

Baseret på et menneske

Så rosenrødt udlægges det i hvert fald af pro-robot-tv-værten Pat Novak, der fører hektisk kampagne for, at også de amerikanske gader skal gøres sikre af teknologien. Men amerikanerne bider ikke sådan på limpinden, de vil have et menneskeligt ansigt, så ordensmagten trods alt har en samvittighed.

Derfor besluttes det i OmniCorp at forsøge at bygge en robot, der er baseret på en menneske. Dette menneske finder de i den loyale politibetjent og familiefar Alex Murphy (Joel Kinnaman), der forsøges myrdet af en korrupt våbensmugler og storstilspusher.

Alex er så godt som færdig, men da hans kæreste (Abbie Cornish) får at vide, at Alex kan leve igen – om end i robotskikkelse – tager hun imod det tvivlsomme tilbud.

Men der er selvsagt et hav af problemer, når et menneske gøres til maskine, og de kommer straks til udtryk, ikke mindst fordi ingen i OmniCorp ud over lægen Norton (Gary Oldman) er interesseret i mennesket Alex, men udelukkende i den robot, der skal gøre dem stenrige.

Flot filmet

Der er sindssygt interessante problematikker på spil i ”RoboCop”, som også er fejende flot realiseret og produceret. Ikke mindst er det lykkes rigtig godt at sætte fortællingen ind i en ramme, vi kan relatere til.

Men der er slet ikke nok kød på historien til at gøre den til andet end en mindre bagatel. Den er simpelthen for overfladisk og fersk. Det skyldes desværre ikke mindst hovedrolleindehaveren Joel Kinnaman, der slet ikke har pondus nok som Murphy.

Og det er synd, for der er bestemt potentiale.

Anmeldelse: Sucker Punch

13-04-2011: Den talentfulde provokation ”Sucker Punch” er grum og tåbelig på overfladen, men også vild og veldrejet, hvis man hænger på. •Hvis den ikke er helt så begavet, som instruktøren vist selv tror, er den til gengæld langt sjovere at blive provokeret af end mange traditionelle eksperimentalfilm. Læs artikel

Anmeldelse af Mad Max. Fury Road – 3D

14-05-2015: Action: Charlize Theron har den egentlige hovedrolle i dette ødelæggelsesorgie, en reboot af kultfilmen Mad Max. Læs artikel

Anmeldelse af Run all Night

16-04-2015: Liam Neeson bliver ved med at glimre i rollen som actionhelt. Så tilgiver man gerne den overgjorte, buldrende fortælling om hævn og frelse. Læs artikel

Anmeldelse af X-Men - Days of Future Past

21-05-2014: Bryan Singer løfter tegneserie-blockbusteren til et nyt niveau med den seneste, forrygende filmatisering af ”X-Men”. Læs artikel

Anmeldelse af Captain America - The Winter Soldier

26-03-2014: I ekkoet fra ”Captain Americas” muskuløse katastrofebrag gemmer sig en noget tyndbenet historie om spionorganisationen S.H.I.E.L.D.S. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...