Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Looper | film.guide.dk

Looper

Stilfuldt opgør mellem lejemordere fra fremtiden. Ind imellem ligner det dog noget, man har set før.


Looper
USA 2012
Instruktion: Rian Johnson
1 t. 58 min.

Hvis man tænker for meget over fremtiden, kan man let miste overblikket. Og som så mange andre film om tidsrejser holder Rian Johnsons debutfilm heller ikke til at blive konsekvensanalyseret alt for langt ud i krogene.

Men altså. Det handler om, at gangstere i fremtiden har fundet ud af at sende uønskede personer tilbage i tiden, dvs. til ca. nu, hvor der så står lejemordere klar til at gøre det af med dem.

Når bagmændene omvendt ønsker at skille sig af med en udtjent lejemorder, sender de ham selv som ældre tilbage. Dermed sætter han så at sige en stopper for sin egen fremtid, eller også er det omvendt.

Eller noget. I hvert fald er det den iøjnefaldende begavede Joseph Gordon-Levitt, der også kan ses tiltrække sig en stor del af opmærksomheden i ”The Dark Knight Rises”, som her på samme tid skal flygte fra sit ældre jeg i Bruce Willis’ forsorne skikkelse, og helst også få ram på ham og en masse andre skurke først.

Langt ude på landet

Hvor logikken måtte gå i hårdknude, vinder Rian Johnson imidlertid på stil og stemninger, der lover godt for hans videre færd.

Som et usædvanligt greb for dystre fremtidsfilm foregår store dele af den nemlig ikke inde i den smadrede storby (den er der dog også), men derimod langt ude på bøhlandet i Kansas hos en flink enke og hendes lille søn, hvor et faldefærdigt hus og en bølgende kornmark bruges med nærmest klassisk gyservirkning.

Den opbyggelige slutning på den barske og blodige historie kommer dog ikke helt uventet. Sværere behøver fremtiden jo altså heller ikke at være at spå om.

Anmeldelse af G.I. Joe - Gengældelsen

28-03-2013: Det er tomhjernet action, men ”G.I. Joe: Gengældelsen” giver en cool kropslig oplevelse. Læs artikel

Anmeldelse: Forloren spænding

08-10-2009: Science fiction-bagatel med skarpe bagtanker, men mekanisk larmende udførelse. Læs artikel

Anmeldelse af Godzilla

15-05-2014: Monstrene og skuespillerne overbeviser i en katastrofefilm, der handlingsmæssigt har alt for lidt tyngde. Læs artikel

Anmeldelse af A Good Day to Die Hard

14-02-2013: Bruce Willis spiller nok en gang den tilsyneladende utrættelige rolle som sit filmiske alter ego i en afdanket actionfilm. Læs artikel

Anmeldelse af The Cold Light of Day

12-07-2012: I en rodet historie forfølges ung amerikaner af spansk politi og diverse agenter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...