Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Expendables 3 | film.guide.dk

Anmeldelse af The Expendables 3

Stallone og co. har som altid problemer med at fortælle en sammenhængende, meningsfuld historie, men der er smæk for skillingen.

Action
The Expendables 3

USA, 2014

Instruktion: Patrick Hughes

1 time 46 minutter

Premiere i 79 danske biografer


Det er tredje gang, at Sylvester Stallone og hans pensionsmodne actionhelte-venner forsøger at bevise, at de ikke har overskredet sidste salgsdato i Hollywood. Og overraskende nok bliver de mere og mere overbevisende i forsøget på at skabe hæderlig bulder-underholdning, selv om der stadig er svare problemer med at skrabe et nogenlunde fornuftigt manuskript op fra 1980’erfilmenes idé-ruiner.

Mel Gibson er tilbage som skurken Conrad Stonebanks, der sælger våben til lyssky kriminelle, og som har et horn i siden på Barney Ross (Stallone), lederen af specialstyrken The Expendables, der sendes ud for at stoppe Stonebanks.

En kærlighedserklæring

Et nyt hold unge kampgenier rekrutteres af Ross, for han er bange for, at hans oldboyshold ikke længere har kræfter til de livsfarlige opgaver. Spørgsmålet er, om de vil finde sig i at blive efterladt derhjemme, når der er dødsensfarlige kampe i horisonten.

Attraktionen er de efterhånden mange håndfulde gamle drenge, der åbenbart flokkes om at få lov at medvirke i Stallones kærlighedserklæring til en genre og en tid, der var. Ikke mindst Mel Gibson, der som en af de få kan tilføje sin karakter en knivspids sjæl og psykologi.

Også Antonio Banderas er herlig som et lifligt, irriterende snakkehoved, der minder mere om ”sin” animationskarakter ”Den Bestøvlede Kat” end en desperado-revolvermand. Harrison Ford, Jason Statham og Kelsey Grammer tilføjer også filmen noget pondus, mens Dolph Lundgren og ikke mindst Wesley Snipes nærmest brillerer med deres mangel på spillemæssig finfølelse.

Endnu engang har Stallone og co. skabt et kludetæppe af en film, der trods sine tydelige mangler har glimtvis gennemslagskraft.

Anmeldelse: The Expendables

12-08-2010: Manuskriptet er elendigt, men det er urkomisk og lidt sødt at se de aldrende actionhelte udfolde sig i et team. Læs artikel

Anmeldelse af Fast and Furious 7

02-04-2015: Syvende ”Furious”-historie: Forrygende tempo, larm og spektakel til lands og i luften, i ørkenen og i Los Angeles. Man hænger på hele vejen og er godt underholdt, så længe det varer. Læs artikel

Anmeldelse af Get the Gringo

15-06-2012: Den 56-årige filmstjerne er tilbage på sporet med en nogenlunde underholdende gangsterhistorie. Læs artikel

Anmeldelse af Captain America - The Winter Soldier

26-03-2014: I ekkoet fra ”Captain Americas” muskuløse katastrofebrag gemmer sig en noget tyndbenet historie om spionorganisationen S.H.I.E.L.D.S. Læs artikel

Anmeldelse af Bullet to the Head

14-03-2013: Stallone har slået sig til succes og gør det fortsat, på trods af at han nærmer sig de 70 år. Men han kæmper ikke for indholdet i sine film. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...